STORE POLITISTYRKER: Klokken 3.30 i natt kom ytterligere 10-15 politifolk til lensmannskontoret i Brønnøysund. De kom med buss fra flyplassen, hvor de hadde landet med helikopter. Foto: VIDAR FAGERLAND/BRØNNØYSUND AVIS

31-åring drept og to såret av hagledesperado

(VG Nett) En mann med hagle drepte trolig en 31 år gammel mann og såret to andre i Brønnøysund fredag kveld.

Elisabeth Breien Ellingsen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Spesialstyrker fra Nord-Trøndelag politidistrikt kom til Brønnøysund i løpet av natten, og forsterket styrkene fra Helgeland politidistrikt.

SKUTT: Det var skutt gjennom vinduet i utgangsdøra på huset på Mosheim, der en den 27 år gamle kvinnen oppholdt seg. Foto: VIKTOR STEIN/BRØNNØYSUNDS AVIS

I 21-tiden fredag kveld ble en mann og en kvinne skutt og såret i en skyteepisode på Mosheim litt nord før Brønnøysund sentrum.

Jakter på 40-åring

Politiet vil ikke kommentere hvilket forhold det er mellom den drepte 31-åringen og den antatte gjerningsmannen.

- Vi antar at det er en 40 år gammel mann fra Brønnøysund som står bak alle de tre skyteepisodene, sier politiadvokat Silje Tufto ved Helgeland politidistrikt til VG Nett.

- Vi jakter nå på denne mannen, sier hun.

Leter i sentrum

Store styrker med bevæpnet politi jakter på 40-åringen.

- Vi leter i Brønnøysund sentrum og omegn, sa operasjonsleder Roald Kjønnås til VG Nett i 5.30-tiden.

Litt før klokken 03.30 i natt ble flere politifolk satt inn i jakten på hagle-mannen, melder Brønnøysunds Avis. 10-15 politifolk kom da til Brønnøysund. Klokken 01 kom også en gruppe politifolk med et av Forsvarets helikoptere. De hadde med seg hunder.

SKJØT MOT BIL: Flere skudd fra hagle ble fyrt av mot denne bilen. Den ene ladninga har blåst ut vinduet på førersiden og også perforert vinduet tvers over på andre siden. Foto: VIKTOR STEIN/BRØNNØYSUNDS AVIS

Politiet i Helgeland ser svært alvorlig på situasjonen og oppfordret fredag kveld folk i Brønnøysund til å holde seg innendørs. Oppfordringen står ved lag natt til lørdag.

- For å være på den sikre siden ber vi folk om å holde seg innendørs, sier Silje Tufto til VG Nett.

Mannen skjøt med hagle under begge episodene.

- Det var sannsynligvis hagle som ble brukt, sier Tufto til VG Nett.

Alvorlig skadet

Det er en mann og en kvinne som ble skutt og såret under skyteepisoden på Mosheim i 21-tiden. Ifølge Brønnøysunds Avis er kvinnen i 27 år gammel og mannen i 64 år.

Kvinnen bodde i huset, og skal være en bekjent av gjerningsmannen som politiet jakter på. Den sårede mannen skal ha vært en tilfeldig forbipasserende.

De to ble fraktet med ambulansehelikopter til sykehuset i Sandnessjøen i 22.30-tiden.

Derfra ble kvinnen sendt videre til St Olavs hospital i Trondheim. Sykehuset sendte ut en melding klokka 03.00 i natt om kvinnen har alvorlige skuddskader og at situasjonen er uavklart. Hun ligger på intensivavdelingen.

Mannen skal fortsatt får behandling ved sykehuset i Sandnessjøen.

Skjøt mot døra

En nabokvinne forteller til Brønnøysunds Avis hva som skjedde under skyteepisoden på Moheim.

- Jeg hørte skudd og trodde det var raketter. Da jeg åpnet verandadøra, så jeg en mann som står og brøler og skyter mot døra til naboen. Han skjøt rett inn, og døra ble også åpnet, sier hun.

Nabokvinnen har slukket alle lys og føler seg ikke trygg.

Bildene som VG Nett har fått fra Brønnøysunds Avis viser at det er skutt hull i vinduet i døra.

Skjøt mot bil

Gjerningsmannen skal også ha skutt mot biler. En bilist sier til Brønnøysunds Avis at han observerte at den ettersøkte gjerningsmannen avfyrte skudd mot en bil på RV 76 på Salhus nord for Brønnøysund sentrum.

Hagle-mannen skal ifølge kilder i lokalmiljøet tidligere ha vært i klammeri med politiet, skriver Helgelands Arbeiderblad.

IKKE PÅGREPET: Bevæpnet politi jakter i natt på gjerningsmannen. Foto: VIDAR FAGERLAND / BRØNNØYSUNDS AVIS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder