Fiskebollene som ble servert hjemmeboerne ble tilberedt på Andøy bo- og behandlingssenter dagen før. Foto: Tony Gulla / Andøyposten

Eldre fikk servert gårsdagens fiskeboller på julaften

– Folk er sjokkerte over at slikt er mulig, sier Irene Eilertsen etter at faren fikk servert fiskeboller til julemiddag.

– Føler meg forpliktet til å si fra på vegne av de eldre hjemmebeboerne i kommunen. Hvem av dere i administrasjonen kunne tenkt dere å få servert fiskeboller i hvit saus til middag på en julaften. Trodde ikke det var sant da jeg kom til min far på ettermiddagen.

les også

Politiet går ut med bilde av Disa (29) som er forsvunnet i Blåbærfjellet

Det skriver Irene Eilertsen fra Fornes i en e-post til Andøy kommune, som er gjengitt av Vesterålen Online. Hun publiserte også innlegget på sin egen Facebook-side.

Les saken: Andøy kommune serverte fiskeboller til de eldre på julaften

Restemiddag

Eilertsens far, som er hjemmeboende pleietrengende, var blant de som fikk servert den noe skuffende julemiddagen på Andøy bo- og behandlingssenter. Hun sier at hun har hørt om flere som fikk servert fiskebollene.

les også

Redd Barna: En skam med norsk militæreksport til Saudi-koalisjon

– Mange ble utrolig skuffet og folk er sjokkert over at noe slikt er mulig. Jeg sørget for at pappa fikk pinnekjøtt om ettermiddagen, sier Eilertsen til VOL.

SKUFFET: Irene Eilertsen reagerte da hennes pleietrengende far fikk servert fiskebollerester på julaften. Foto: Marius Birkeland / VOL

Hun forteller at maten som serveres ved farens sykehjem, er den maten som har blitt servert ved et annet sykehjem i kommunen dagen før. Hun omtaler mye av denne maten som uappetittlig.

Tilberedt dagen før

Enhetsleder for pleie og omsorg i Andøy kommune, Aud Sellevold, bekrefter overfor VOL at ett av kommunens kjøkken serverte fiskeboller som julemiddag. Det andre serverte julemat.

Kommunen avviser imidlertid at det var snakk om rester. Fiskebollene var tilberedt og vakuumpakket dagen før, og ble kjørt ut dagen etter til de hjemmeboende som får middag. Det var totalt fire hjemmeboere som fikk fiskeboller istedet for julemiddag.

les også

Tromsdal-offer siktet for million-heleri: Skjuler seg i Spania

Sellevold sier at de tar klagen på alvor.

– Det hender vi får klager, men vi har ikke før fått klager på at maten er uappetittlig, sier hun til VOL.

Rådmann i Andøy kommune, Kirsten Lehne Pedersen, er klar på at det ikke skulle skjedd. Kommunen avviser imidlertid at fiskebollene ble laget dagen i forveien.

– Dette skyldes flere uheldige omstendigheter. Det handler ikke om økonomi, men at rutinene ikke har vært gode nok. Jeg skjønner godt at folk reagerer. Vi skal nå gjennomgå og endre rutinene slik at dette ikke skjer igjen, sier rådmannen.

I desember foreslo MDG i Oslo å kutte mengden kjøtt på menyen i byens institusjoner:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder