STENGT: Denne bilisten ble møtt av stengt bom ved Leiro på riksvei 7 over Hardangervidda like før klokkken 07.

Advarer mot vanskelige kjøreforhold

Søndag morgen skaper snøværet trøbbel for bilistene i Sør-Norge, og kollektivtrafikken i Oslo har store problemer. Flere fjelloverganger åpnes for trafikk etter å ha vært stengt søndag formiddag.

I morgentimene melder Vegtrafikksentralen at snø, sludd og vind skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet og Sørlandet:

– Alt tilgjengelig mannskap er ute og gjør tiltak. Hold god avstand til bilen foran og senk hastigheten. Husk at skiltet fartsgrense gjelder ved optimale forhold. Kjør forsiktig!

Meteorologene meldte fredag om mye ventet snø i Sør-Norge lørdag og søndag, og har sendt ut farevarsel med gult nivå. Faren er ventet å avta fra klokken 19 søndag kveld.

Oslo-politiet advarer om generelt vanskelige kjøreforhold, og ber sjåfører om å tilpasse farten. Kollektivselskapet Ruter skriver på sine nettsider at det er problemer med fremkommeligheten søndag morgen, og at det medfører forsinkelser og innstillinger på en rekke busslinjer.

Har du bilder eller tips? Ta kontakt med oss her!

En rekke fjelloverganger er også stengt som følge av uvær. Deriblant Hardangervidda, hvor det meldes om betydelig snøskredfare. Klokken 13.30 er også Fv53 Tyin-Årdal stengt. I tillegg er det kolonnekjøring over E134 Haukelifjell.

I hovedstaden lavet snøen ned i morgentimene, noe som også har skapt trøbbel for t-banen. Mellom Holmenkollen og Frognerseteren er det satt opp minibusser for reisende, da t-banen ikke kommer seg opp:

Politiet i Agder meldte søndag formiddag om at flere trær hadde veltet og sperret E39 ved Vatne. Ingen biler skal ha blitt truffet, og veien var ryddet like etter klokken 10.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder