ETTERFORSKER FLERE OVERGREP: Politiet etterforsker flere personer etter at den eldste datteren til den hovedtiltalte kvinnen (46) har fortalt at også hun har blitt utsatt for overgrep. Foto: Trond Solberg

Alvdal-mor etterforskes for flere overgrep

Flere personer mistenkt i saken

(VG Nett) Den hovedtiltalte kvinnen (46) i Alvdal-saken blir etterforsket for overgrep mot sin eldste datter.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Datteren er i dag i 20-årene. Hun er halvsøsteren til to av ofrene i den omfattende overgrepssaken i Alvdal. Til politiet har kvinnen fortalt om overgrep fra sin barndom.

- Vi har en pågående etterforskning mot en av de tiltalte i Alvdal-saken. Også andre personer etterforskes i denne saken. Det dreier seg om overgrep fra 90-tallet, sier politiadvokat Sondre Halvorsen til VG Nett.

VET DU NOE OM OVERGREPSSAKEN I ALVDAL?KONTAKT VG NETTS JOURNALISTER HER.

- Samme modus

Morens eldste datter sier hun har blitt utsatt for alvorlige seksuelle overgrep fra hun var et lite barn. Overgrepene skal ha pågått over flere år og enkelte av dem, i likhet med overgrepene i Alvdal, skal også ha blitt filmet.

- Jeg kan bekrefte at det er samme modus i dette forholdet som i Alvdal-saken. Nærmere detaljer om hva som ligger i dette vil fremgå av politiets videre etterforskning av saken, sier kvinnens bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen til VG Nett.

Familien bodde ikke i Alvdal på denne tiden, men i en annen kommune på Østlandet. Den eldste datteren ble værende igjen i denne kommunen da resten av familien flyttet til Alvdal i 1998. Der ble hun tatt hånd om av barnevernet.

BAKGRUNN: Fem tiltalt i Alvdal-saken

Sperret adresse

Eldstedatteren skal tidlig på 2000-tallet ha anmeldt flere av personene som nå etterforskes av politiet. Saken skal ha blitt henlagt av politiet.

VG Nett kjenner også til at kvinnen i en periode har levd på hemmelig adresse og med voldsalarm. Bakgrunnen for dette skal være trusler fra personer som nå etterforskes. Hedmark politidistrikt ønsker ikke å kommentere disse opplysningene.

Kvinnens mor, som av de sakkyndige har blitt stemplet som pedofil, nekter for å ha utsatt sin eldste datter for overgrep.
- Hun tilbakeviser dette på alle punkter. Fornærmede det her er snakk om har vært i avhør hos politiet tidligere. Da har hun ikke sagt noe om disse angivelige overgrepene, noe som er litt merkelig, sier forsvarer Steffen Brandstad til VG Nett.

Les også: Barnevernet får kritikk i Alvdal-saken

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder