Overgrepsdømt (32) var ute på permisjon - skal ha voldtatt jente (15)

(VG Nett) Da mannen (32) fikk permisjon fra sexdommen, skal han ha kjørt rett fra fengselet og voldtatt en 15 år gammel jente.

Artikkelen er over åtte år gammel

Den angivelige voldtekten skal ha skjedd i et skogholt i Re i Vestfold torsdag formiddag - kort tid etter at mannen dro fra fengselet på permisjon.

- Mannen har trolig kjørt direkte fra fengselet til et sted der han hadde avtalt å møte jenta. Så tok han henne med i bilen, og kjørte til et skogholt. Der mener vi det har skjedd en voldtekt, sier politiadvokat Lise Dalhaug Øhrling i Vestfold politidistrikt til VG Nett.

VET DU NOE OM SAKEN? KONTAKT VG NETT!
SMS/MMS til 2200 || 2200@VG.NO || 22 00 00 00

32-åringen sonet ifølge politiet en straff på ni år for flere seksualforbrytelser.

- Han har allerede sonet i flere år. Straffen dreier seg blant annet om overgrep mot mindreårige. Men jeg ønsker ikke å gå i detaljer om hva han er dømt for, sier Dalhaug Øhrling.

Fikk kontakt på nettet

Ifølge politiet i Vestfold skal 32-åringen ha hatt kontakt med den unge jenta på internett.

- Har han hatt kontakt med henne fra fengselet mens han sonet straffen?

- Etter det jeg forstår, skal han i utgangspunktet ikke ha hatt tilgang til internett i fengselet. Men det er noe etterforskningen vil bringe på det rene, sier Dalhaug Øhrling.

Pågrepet uten dramatikk

Det var venner av 15-åringen som tipset politiet om voldtekten. Mannen ble pågrepet kort tid etterpå.

- Vi fikk informasjon fra vitner om hvor mannen kunne befinne seg, og pågripelsen skjedde helt uten dramatikk, sier Dalhaug Øhrling.

Erkjenner ikke straffskyld

- Min klient har vært gjennom ett politiavhør. Der ble han konfrontert med at at han har hatt sex med en person under 16 år. Det har han ikke erkjent straffskyld for, sier 32-åringens forsvarer, advokat Tor Even Gjendem ved Prosedyreadvokatene AS til VG Nett.

Etter avhøret ble 32-åringen siktet for voldtekt og seksuell omgang med en jente under 16 år.

- Jeg har bare hatt en kort telefonsamtale med min klient, og vi har ikke hatt noen grundig gjennomgang av saken. Jeg har også bare fått en muntlig orientering om siktelsen, sier Gjendem.

32-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling på fredag.

- Nå jobber vi med å avhøre vitner, og skaffe oss et bedre bilde av det som har skjedd, sier politiadvokat Lise Dalhaug Øhrling.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder