FORNØYD: ESA-president Per Sanderud mener utviklingen er positiv. Foto: Scanpix

Har innført 99,8 prosent av EU-direktivene

Utenforlandet Norge er nest flinkest til å innføre EU-direktiver, viser tall fra EFTAs overvåkingsorgan ESA.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Norge har fått på plass 99,8 prosent av 1.777 EU-direktiver. Kun tre direktiver er ennå ikke innført i Norge. Det er det beste resultatet i EØS-avtalens historie, skriver Aftenposten.

- Dette er den beste målingen noen gang. Det er bra for Norge og det er bra for vårt omdømme overfor EU-kommisjonen. EØS-avtalen er basert på at man innfører det man er blitt enige om, sier ESA-president Per Sanderud.

Les også: Norge i toppen i EU-tilpasning

For bare to år siden var Norge i bakevja. Da klarte Norge å innføre 98,9 prosent av EU-direktivene innen fristen. Norge falt dermed utenfor EU-målet om at man ikke skal overskride 1 prosent. Dette plasserte Norge på 21. plass blant de 30 landene i EØS-området.

Den nye målingen viser at Norge nå er nest best blant EØS-landene. Kun Malta er flinkere til å innføre nye EU-direktiver. Italia er dårligst.

- Dette er ikke en øvelse i sadomasochisme. De fleste direktivene er ukontroversielle, og de har en god hensikt, sier Sanderud.

Les også: Høyre og Arbeiderpartiet er enige om datalagringsdirektivet

De mest kontroversielle og debatterte direktivene er ennå ikke tatt inn i EØS-avtalen. Dette gjelder blant annet datalagringsdirektivet og postdirektivet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder