BILEIER: Jeanette Nes Hansen (innfelt) var uheldig og så heldig søndag kveld. Foto: Privat

BILEIER: Jeanette Nes Hansen (innfelt) var uheldig og så heldig søndag kveld. Foto: Privat

Jeanette (29) fant igjen biltyven gjennom Facebook

(VG Nett) Jeanette Nes Hansen skulle bare parkere for å leie en film. Da hun skulle kjøre hjem igjen var bilen borte.

Sissel Kruse Larsen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

I åttetiden søndag kveld kjørte hun og samboeren som bor på Åkrehamn i Rogaland til den lokale videobutikken for å leie en film.

Har du opplevd noe lignende?Kontakt VG Netts journalist her!

Mens de gikk inn for å leie filmen lot de bilen gå på en parkeringsplass utenfor, med nøkkelen i tenningen.

Delte bilde på Facebook

- Da vi kom ut igjen var bilen borte vekk. Det kom en ung mann bort til oss og fortalte at den var stjålet av to hvitkledde personer med hvite hatter, forteller hun.

Hansen ringte da til politiet, mens den unge mannen kjørte henne og samboeren hjem. Hjemme hentet de en annen bil og kjørte ut for å lete.

De to ringte til taxi- og fergeselskapene på stedet, og hun la ut et bilde på flere Facebook-sider av den stjålne bilen som normalt brukes til hestetransport.

Bildet har søndag kveld blitt delt 330 ganger, og et titalls personer har kommentert på bildet, noen av dem har sett bilen kjøre rundt i Haugesund.

Ble kontaktet av mange

- Jeg fikk ganske raskt telefoner og meldinger fra folk som hadde kjørt bak bilen, og mange reagerte på at en hestebil kjørte så uforsvarlig og fort rundt omkring. Heldigvis hadde vi nettopp kjørt hestene til stallen, så de var ikke bak i bilen, sier hun.

Etter mange meldinger om hvor bilen var observert kjørende fikk hun melding fra Johnny Grinde Pedersen (44) som hadde sett hestebilen stå parkert i Wergelandsveien i Haugesund. Flere andre tok også kontakt for å fortelle hvor bilen sto parkert.

- Da vi kom frem til bilen kom også politiet som hadde blitt varslet. Bilen sto parkert, men den var låst. Etter litt frem og tilbake fant vi ut hvem som hadde tatt den og ringte til vedkommende, sier hun.

Personen de ringte til benektet å ha stjålet bilen, men ringte tilbake etter noen minutter for å fortelle hvor nøklene til bilen kunne hentes.

- Sto parkert utenfor vinduet

Pedersen forteller at han så bildet av bilen på Facebook.

- Jeg var inne på en salgsside for Haugesund-området og hadde nettopp fått tilslag på en antikvitet. Der fikk jeg tilfeldigvis øye på et bilde av bilen og leste litt om den, sier han.

BILFINNER: Johnny Grinde Pedersen fant Jeanette Nes Hansens bil parkert like utenfor vinduet sitt i Haugesund. Foto: Privat


Deretter gikk han ut på kjøkkenet en tur. Der så han ut av vinduet som vender ut mot gaten.

- Utenfor vinduet sto den samme bilen parkert. Det var jo en veldig flaks, tenkte jeg, og ringte til politiet i samme sekund som jeg skrev på Facebook-bildet at jeg hadde sett bilen, forteller han og legger til:

- Eierne ble veldig glade. Det er godt å se at Facebook kan brukes til positive ting også.

Søker etter to gjerningsmenn

Operasjonsleder Oddvar Olsen i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt sier til VG Nett at den stjålne bilen ble funnet igjen søndag kveld.

- Bilen er overtatt av eier, og vi har beskrivelse av to gjerningsmenn vi skal søke etter, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder