Flypassasjer amok - overmannet på Gardermoen

(VG Nett) 35-åringen fra Polen var kommet gjennom både sikkerhets- og passkontroll. Men flyet kom han seg aldri om bord i.

  • Vidar Enerstvedt
  • Lars Akerhaug

Artikkelen er over syv år gammel

Mannen ble overmannet av flere politifolk på Gardermoen mandag formiddag, etter å ha utført hærverk i utenlandsterminalen.

- Vi fikk informasjon at vedkommende hadde passert gjennom utgående passkontroll. Vedkommende som satt der hører så et brak og hiver seg rundt for å se hva det er for noe. Mannen hadde da sparket inn en glassrute, sier vaktleder Joel Johannessen ved Gardermoen politistasjon til VG.

Han opplyser at det var en annen ansatt ved flyplassen som først tok kontakt med mannen, og at situasjonen eskalerte. Til slutt måtte det flere politifolk til for å overmanne den hissige mannen fra Polen. Flere andre personer skal også ha blandet seg inn.

I stedet for å fly ut av landet, bar det rett til sentralarresten på Lillestrøm for 35-åringen. Ifølge vaktleder Joel Johannessen skal det ha vært rus med i bildet.

- Skiller seg ut

Mannen ble løslatt mandag kveld, etter å ha vedtatt et forelegg på 8000 kroner for ordensforstyrrelse og skadeverk på Oslo Lufthavns eiendom.

- Hvor ofte skjer det at passasjerer går mer eller mindre amok på flyplassen?

- Noen statistikk har jeg ikke, men vi er daglig ute på ordensforstyrrelsesoppdrag.

- Skiller denne hendelsen seg ut?

- Den skiller seg vel ut på den måten at foranledningen til hans reaksjon, var det vel ingen som kunne forutsi. Man hørte bare et brak bakfra, sier vaktlederen.

Medierådgiver Joachim Westher Andersen ved Oslo lufthavn bekreftet mandag overfor at en person ble pågrepet etter hærverk på flyplassen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder