HØYRE-JUBEL: Høyres partileder Erna Solberg har grunn til å smile av meningsmålingen som viser at partiet har passert Frp i oppslutning. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE

Høyre størst etter Frp-ras på ny måling

Høyre går mest fram og Fremskrittspartiet mest tilbake på en ny meningsmåling som gjør Erna Solberg til partileder for det største borgerlige partiet.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Det er store bevegelser i meningsmålingen som Sentio har utført for Mandag Morgen.

Høyre går fram 2,3 prosentpoeng til en oppslutning på 22,9 prosent, mens Frp faller med 4,2 prosentpoeng til 20,7 prosent.
De rødgrønne partiene ville tapt regjeringsmakten dersom målingen hadde vært valg. Samlet holder de stillingen fra forrige måned med en oppslutning som ville gitt 77 mandater på Stortinget, mot 86 som ble resultatet i valget. De borgerlige partiene ville samlet fått 91 mandater.

Arbeiderpartiet faller med 1 prosentpoeng til en oppslutning på 31,1 prosent. SV øker derimot med 0,8 prosentpoeng og Senterpartiet med 0,2 prosentpoeng.

Venstre klatrer i denne målingen over sperregrensen med en vekst på 1,7 prosentpoeng til 5,1 prosent, mens KrF går fram 0,3 prosentpoeng i målingen som er gjort før uroen i partiet de siste dagene.

Mandag Morgen presenterer også målinger for de skandinaviske landene. Disse viser at de borgerlige partiene sliter, mens røde og grønne opposisjonspartier opplever medvind.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder