DYRT: Prisene på bolig i Oslo har steget kraftig i 2016. Foto: Krister Sørbø NTB scanpix

Meglere spår opptil 25 prosent dyrere leiligheter i Oslo

Hittil i år er leiligheter i Oslo blitt 14,4 prosent dyrere. Meglere spår en samlet prisvekst i 2016 på opptil 25 prosent.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Mandag kommer Eiendom Norge med sine tall for boligprisene i august, men Dagens Næringsliv har bedt et knippe meglersjefer i hovedstaden se litt lenger fram. Administrerende direktør Grete W. Meier i Privatmegleren er den som kommer med den høyeste prognosen.

– Jeg tror dessverre at leilighetsprisene i Oslo vil stige mer enn 25 prosent i 2016, sier hun til avisen.

Eiendomsmegler om boligmarkedet i Oslo: – Spinnvilt

DNB Eiendom-sjef Terje Halvorsen er noe mer beskjeden på vegne av boligmarkedet i hovedstaden, men sier han ikke blir overrasket dersom fasiten viser mer enn 20 prosent når året er omme.

Prisveksten i de tolv månedene fram til juli var på 15,5 prosent. Odd Nymark i EiendomsMegler 1 Oslo tror årsprisveksten for 2016 ender så vidt under det og blir på 15 prosent.

En prisvekst på opp mot 25 prosent er et tydelig boblesignal, mener sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets.

– Boligprisveksten har i tidligere pressperioder kommet opp i over 20 prosent år over år, så vi kan ikke utelukke at noe slikt vil skje igjen, men i så fall vil jeg si det er stor fare for at du får en korreksjon i etterkant, sier hun til avisen.

Les også: Så mye må du spare i måneden før boligkjøpet (VG+)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder