FÅR FORTSETTE: Statsminister Erna Solberg (H) og olje- og energiminister Tord Lien (Frp) idet de ankom oljemessen i Stavanger 29. august i år. Foto: Carina Johansen NTB scanpix

Erna etter olje-skandalen: – Har full tillit til Tord Lien

Statsminister Erna Solberg (H) rykker ut og forsvarer sin olje- og energiminister etter at han innrømmet å ha feilinformert henne.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I en e-post til VG skriver statsministeren:

«Tord Lien er en dyktig olje- og energiminister. Han er genuint opptatt av industrien og norske arbeidsplasser. Jeg har et godt og fortrolig forhold til Tord. Det ble gjort en feil og den rettet han raskt opp. Jeg har full tillit til Lien.»

Dette er saken: Regjeringen åpner Lofoten for oljeselskapene

Fredag kveld innrømmet Frp-statsråd Lien at han ga Erna Solberg feil informasjon om hvilke områder han ville åpne for oljeselskapene i den 24. konsesjonsrunden.

I forkant av at statsministeren skulle holde pressekonferanse og åpne konsesjonsrunden 29. august sendte Olje- og energidepartementet (OED) over detaljert informasjon om runden til Statsministerens kontor.

I den informasjonen skrev OED at alle områder ble åpnet for oljeselskapene, men at «områder der det er etablert relevante aktivitetsbegrensninger gjennom de ulike forvaltningsplanene for havområdene» likevel ikke skulle være en del av konsesjonsrunden. Områdene utenfor Lofoten og Mørekysten er en del av dette.

Les også: Olje-Tord viste ikke frem olje-kartet til regjeringskollegene

«I teksten SMK mottok og som ble publisert i forbindelse med pressekonferansen 29. august var det ikke noe som kunne gi inntrykk av at blokker unntatt i tidligere nominasjonsrunder nå skulle inkluderes. Dette kom først fram av en revidert versjon av pressemeldingen publisert senere på dagen av OED.» skrev Lien i en e-post til VG sent fredag kveld.

Oljeministeren beklaget også og sier han gjorde en feil.

«Det som har skjedd den siste tiden skyldes feil vurdering og ikke dårlige intensjoner. Det beklager jeg. Jeg har vært opptatt av at vi raskt skulle rette opp slik at det ikke skal hefte noen tvil ved regjeringens politikk.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder