HATEFULLE YTRINGER: En 34 år gammel Oslo-mann må møte i Oslo Tingrett tiltalt for å ha kommet med hatefulle ytringer mot NRK-profilen og artisten Haddy N'jie.

HATEFULLE YTRINGER: En 34 år gammel Oslo-mann må møte i Oslo Tingrett tiltalt for å ha kommet med hatefulle ytringer mot NRK-profilen og artisten Haddy N'jie. Foto: Kyrre Lien VG

34 åring må møte i Oslo Tingrett: Tiltalt for hatefulle ytringer mot Haddy N'jie

En 34 år gammel mann er tiltalt for hatefulle ytringer mot NRK-profilen og artisten Haddy N'jie.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Saken kommer opp i Oslo tingrett 4. mai, melder Nettavisen.

Mannen ble siktet for hatefulle ytringer etter at han blant annet kalte N'jie «din frekke motbydelige halvape» i en Facebook-kommentar i fjor vinter.

34-åringen erkjenner straffskyld og sier til Nettavisen at han tar tiltalen og den kommende rettssaken «med et smil».

– Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg skrev det, sier han til avisen.

Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 185. Strafferammen er bot eller fengsel i inntil tre år.

Bakgrunn: Mann siktet for hets mot Haddy N'jie

Det var 6. oktober i fjor at 34-åringen blant annet kalte N'jie «din frekke motbydelige halvape» på Facebook. Leder for hatkrimgruppa ved Manglerud politistasjon Monica Lillebakken til opplyste til TV 2 i fjor da det ble klart at mannen var siktet, at hetsen så ut til å være motivert av negative holdninger til afrikanere.

N'jie svarte med å legge ut kommentaren til sine følgere på Facebook, med teksten «Denne så jeg ikke før nå. Dette er aller første gang jeg får en sånn kommentar på fb-siden min, og det bekrefter det jeg alltid har ment: folk flest er ikke troll,».

Haddy N'jie om graviditeten: Et stille jordskjelv

– Det er veldig trist når dette skjer, og det blir mye sterkere når det rammer noen man er glad i, sa kjæresten Trond Giske i en kommentar til VG og la til at han mener kjæresten har håndtert saken på en klok og modig måte.

Den tiltalte 34 åringen la ut sin Facebook-kommentar like etter at det ble kjent at Haddy N'jie venter barn med sin samboer Trond Giske.

«Plutselig er jeg her. Det jeg har utsatt, og avskrevet gjennom så mange år. Jeg er glad og spent og skjør og utrolig sliten hele tiden. Men hvis alt går som det skal, er vi foreldre til våren», skrev hun i meldingen, som ble publisert på både Facebook og Instagram.

Det har ikke lyktes VG å få en kommentar fra Haddy N'jie.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder