SNØ: Det har vært en usedvanlig mild desember, men nå ser det ut til å bli julesnø i de nordligste fylkene og på fjellet på Østlandet. Bildet fra Kvitefjell er fra vinterferien i fjor. Foto: Tore Kristiansen , VG

Her blir det
hvit jul

Julaften daler forhåpentligvis snøfillene ned over fjellene
i Sør-Norge, Troms og Finnmark.

Artikkelen er over fire år gammel

I tiden frem mot julaften får vi en blandet værtype med mild og varm luft fra sørlige områder, blandet med kaldluft, forteller vakthavende meterolog Rafael Escobar Løvfahl ved Meterologisk institutt.

Det blir sørvestlig bris over hele landet og nedbør som treffer julaften kveld og morgenen på 25. desember.

I fjellene i Sør-Norge, fra Møre og Romsdal og helt sør til Hovden, vil nedbøren falle som snø på julaften. Det samme gjelder fylkene Troms og Finnmark.

– Vi har allerede fått julesnø. Lyngsalpene har sansynligvis mest snø i Norge akkurat nå, 126 cm. Og den varslede nedbøren julaften vil også komme som snø, forklarer vakthavende meterolog ved Meterologisk institutt Tromsø, Gunnar Noer.

Det fineste været kommer i Øst-Finmark, med klart og fint vær.

Sjekk været der du bor.

Resten av landet vil i stor grad få nedbør i form av regn på julaften.

Ingen snø? Julestemning kan du få på andre måter.

Det har vært en usedvanlig varm desember. Middeltemperaturen for hele landet ser ut til å havne 1,7 grader over normalen. Oslo kan sette varmerekord med med en middeltemperatur på 1,7 grader, viser tall fra StormGeo.

Årsaken er en lang kjede av lavtrykk som trekker varm og fuktig luft opp fra langt sør i Atlanterhavet. Det har ført til sørvestlig vind, vått og mildt. Søndag og natt til mandag ventes det fortsatt store nedbørsmengder på Vestlandet sør for Stad.

I morgen ettermiddag ventes det sørvest full storm på kysten av Møre og Romsdal.

Les mer: Svært mildt julevær i vente

Les mer: Kunstsnø i bakken

Les mer: Mer nedbør i framtidens Norge

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder