BORETTSLAGET: I dette borettslaget i Ålesund krangler naboer så fillene fyker. Styret ville kaste ut en kvinnelig leieboer som styret mente terroriserte bomiljøet, men Sunnmøre tingrett sa nei - under tvil. Foto: Rolf Jarle Ødegaard

15 års rå nabokrangel

ÅLESUND (VG) Den kvinnelige leieboeren skal ha hilst sin nabo med «hallo kjøtthue», og kastet en fjøl i hodet på en annen nabo.

  • Freddy Kongsberg

Artikkelen er over 13 år gammel

I ufattelige 15 år har kvinnen og hennes nærmeste naboer kranglet mer eller mindre uten stopp.

Den vanvittige feiden i dette borettslaget i Ålesund kulminerte med at styret vedtok å sparke kvinnen ut av leiligheten sin.

Kvinnen erklærte full krig. Borettslagets styre dro dermed hele skittentøyvasken inn i Sunnmøre tingrett hvor styret tapte.

- Jeg ønsker foreløpig ikke å kommentere saken, sier kvinnen til VG.

Styret og kvinnens nærmeste naboer påstår at hun terroriserer sine omgivelser, forringer og ødelegger bomiljøet med sin oppførsel.

Påstandene hagler i striden om hvem som er verst, slemmest og mest utspekulert.

Belastning

Listen av beskyldninger mot kvinnen er lang som et vondt år. Som f.eks. at hun skal ha:

Forsøkt å kjøre på en nabo.

Kastet en fjøl i hodet på en nabo mens denne holdt på i hagen.

Sjikanert naboer ved uten grunn å anmelde dem til barnevernet.

Organisert barna til å gjøre rampestreker rettet mot naboer i borettslaget.

Vært nedlatende og bevisst provoserende mot styret i borettslaget, neglisjert advarsler.

Flere av episodene er politianmeldte uten at det har resultert i annet enn henleggelser.

Kvinnen på sin side hevdet at hennes sønn gjentatte ganger er trakassert og truet av voksne naboer. Munnbruken begge veier skal ha vært ram og rå.

Naboparet som ved to tilfeller fikk barnevernet på nakken, skal ha følt dette som en enorm belastning. Begge ganger var beskyldningene ifølge barnevernet grunnløse.

En polititopp er også trukket inn i krangelen. Han bodde en tid i borettslaget, og han og familien var ifølge rettsboken omgangsvenner med kvinnen og hennes familie.

Han skal ha anmeldt naboparet til barnevernet. Styret i borettslaget mener kvinnen medvirket til denne anmeldelsen.

Den andre henvendelsen til barnevernet var det kvinnen som selv sto for anonymt. Det erkjenner hun, men hevder hun var oppriktig bekymret for barna.

Sannheten om hvem som har sagt hva, gjort hva og ikke gjort hva, synes umulig å finne ut av. Men Sunnmøre tingrett mener kvinnen ved flere anledninger har opptrådt kritikkverdig.

Likevel har ikke borettslagets styre fått medhold i at hun skal ut og vekk fra borettslaget. Oppsigelsesvernet er sterkt for andelseiere.

- Jeg har anbefalt borettslaget å anke saken. Ut over dette ønsker jeg ikke kommentere den nærmere, sier borettslagets prosessfullmektig Ingvar H. Seth til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder