VILLE BLI: Mannen hadde solgt boligen sin, og var tilfreds med forholdene under varetekt i Bergen fengsel, skriver Bergens tidene. Bildet er fra 2014. Foto: Tor Erik H. Mathiesen VG

Takket nei til å bli sluppet fri fra fengsel – fikk bli værende

Da politiet ville løslate en 29 år gammel mann som er siktet for menneskesmugling, takket mannen nei og spurte om å få bli i fengsel. Det fikk han lov til.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

29-åringen hadde sittet ti måneder i varetekt i Bergen fengsel da politiet ønsket å løslate mannen i påvente av at saken mot ham skulle komme opp.

Politiet mente videre fengsling ville innebære et uforholdsmessig inngrep mot ham, men mannen ønsket å bli værende i fengsel, skriver Bergens Tidende.

Dette var Oslo fengsel i fjor: Tom avdeling – har ikke nok fanger

«Han har opplyst at han har solgt sin bolig, samt at han er tilfreds med forholdene under varetekt og at han får oppfølgning i fengselet som han ønsker å benytte seg av videre», heter det i kjennelsen fra Bergen tingrett.

Tingretten tok hensyn til mannens ønsker og dommeren bestemte at mannen skulle sitte i varetekt i ytterligere fire uker.

Totalvurderingen av sakens alvor og omfang, forventet straff, siktedes sosiale situasjon, siktedes ønske om fortsatt varetekt, og forholdene for øvrig, tilsier at videre varetektsfengsling er forsvarlig, mente tingretten skriver avisen.

Avisen har ikke lyktes å få kommentar fra forsvarer Erik Nåmdal eller politiadvokat Jan Christian Alvheim.

Les også: «Egon Olsens» ikoniske fengsel foreslås nedlagt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder