RETTNINGSLINJER: SATS Elexia i Tromsø sentrum og på Langnes har hengt opp denne plakaten for å vise hva som er greit å ha på seg på treningssentrene. Foto:,

Treningssenter måtte tydeliggjøre kleskoder

Shortser som stadig ble kortere og topper mer utringet førte til at Sats Elixia i Tromsø så seg nødt til å vise hva som er greit og ikke.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Disse reglene må man med jevne mellomrom tydeliggjøre, sier daglig leder for SATS Elexia på Langnes, Grete Irtun Fremnesvik til iTromsø.

I Sats Elixias trivselsreglement står det at «medlemmet må vise hensyn til andre. Bar overkropp eller bekledning som kan være støtende, er ikke tillatt på SATS.» Derfor så treningssenteret seg nødt til å henge opp en plakat med bilder for å illustrere hva de mener er riktig kleskode både i dame- og herregarderoben.
Hva mener du er greit å kle seg i på trening? Diskutér i kommentarfeltet under saken!

– Det er ingen som har møtt naken på trening, vi har bare litt behov for å tydeliggjøre hvordan vi tolker reglene. Det er ikke et stort problem hos oss, sier Irtun Fremnesvik til VG.

Videre forklarer Irtun Fremnesvik at regelen åpner for skjønn, men med disse bildene skal det være tydelig hvordan man tolker dem.

– Det er ingen spesiell grunn til at vi har lagt til illustrasjonsbildene nå. Det er rett og slett bare at noen trenger en påminnelse, sier hun til iTromsø, og forteller at dersom noen bryter reglene for hva som er greit å ha på seg på treningssenteret blir de bedt om å kle på seg.

LES OGSÅ: 10 ting du bør vite om styrketrening

Ikke lov med singlet

Også treningskjeden Spenst har egne regler for påkledning. I reglene står det at de «oppfordrer alle til å bruke t-skjorte som dekker mage og rygg. Topp eller singlet er ikke tillatt i studio».

– Vi har veldig lite problemer med det. Vi har det heller omvendt, med at folk kler på seg for mye, sier kjedesjef i Spenst, Eirin Stuhaug Bolle, og påpeker at Spenst er en treningskjede utenfor de store byene og at hun tror det er noe av grunnen.

– Vi har en folkelig profil, og har derfor ikke de ekstreme kroppsbyggerene eller de som ønsker å ha minst mulig klær for å vise at de legger ned tid og krefter for å bygge kroppen sin, sier Stuhaug Bolle til VG.

Også kjeden 3T i Trondheim har egne regler for hva som er greit å ha på seg på trening. «Av hygieniske og miljøskapende grunner skal du benytte anstendige og ikke støtende treningstøy, samt alltid benytte håndkle. 3T påberoper seg retten til å påpeke uskikket treningstøy», heter det i reglementet.

Kjeden Fresh Fitness holder reglene til «Behold klær på under trening er du snill».

– Det hender at noen går kledd i det ser mer ut som et tøystykke enn en t-skjorte, og da sier vi i fra. De som liker å gå sånn har som regel med seg en t-skjorte også, sier daglig leder for Fresh Fitness, Pål Hansem til VG.

Usikker på hvordan du skal kle deg på trening? Skikk og bruk på treningssenteret.

– Det vi er opptatt av er at de følger våre hygieneregler. Vi har noen ønsker om hvordan folk skal kle seg, men ingen absolutte regler, sier Kim Jordsjø i treningskjeden Evo til VG.

Lukter tøyet svette? Bli hjemme

Videre i Sats' sikkerhets- og trivselsregler heter det at «medlemmet skal alltid trene i rent treningstøy. Vær nøye med renslighet og kroppshygiene. Barbering i dusjene er ikke tillatt.» I flere av trivelsreglene trekkes det også frem at medlemmene bes om å ta hensyn til allergikere, hvilket innebærer moderat bruk av parfyme og lignende.
Tidligere har VG skrevet om Thomas Stordalen som ble bedt om å forlate treningssentret Evo på grunn av svettelukt. Sats Elixia-investor Bjørn Maaseide forsto situasjonen og mente stram svettelukt fra uvasket treningstøy kunne skape ubehag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder