Drept kvinne oppsøkte politiet i forrige uke

KIRKENES (VG) Kvinnen (37), som sammen med sin sønn (12), ble skutt og drept i Kirkenes tok kontakt med politiet i forrige uke.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Politiet har siktet kvinnens norske ektemann (59) for dobbeltdrap. Han ligger alvorlig skadet på sykehus, men er utenfor livsfare. Kona og hennes 12 år gamle sønn er født i Thailand, får VG opplyst.

– Kvinnen som er drept oppsøkte politiet i forrige uke i forbindelse med et forvaltningsvedtak og opphold for sin sønn. Vedkommende opplyste selv at hun ville ut av forholdet, sier politistasjonssjef Hans Møllebakken til VG.

– Hva legger dere i dette?

– Det er for tidlig å si noe om, men det vil etterforskningen vise, sier Møllebakken.

Paret giftet seg i april 2013. I forrige uke var det imidlertid klart at forholdet var over. Utenlandske statsborgere som har oppholdt seg i Norge i tre år kan få permanent oppholdstillatelse. Hverken Utlendingsdirektoratet (UDI) eller Politiets utlendingsenhet (PU) ønsker å kommentere saken.

Bakgrunn: Barneskoleelev (12) og hans mor (37) drept

Drapsvåpenet funnet

Politiet ble varslet av en nabo om bråk i den aktuelle leiligheten i Kirkenes klokken 04.13 natt til mandag. En patrulje var på stedet allerede etter fem minutter og fant tre personer som var skutt. Den 12 år gamle barneskoleeleven ble fraktet til sykehus, men ble bekreftet død mandag morgen. Moren hans var allerede død da ambulansen kom til stedet.

– Det er gjort funn av et skytevåpen i leiligheten, og vi antar at det var det aktuelle våpenet, sier etterforskningsleder Torstein Pettersen.

Ektemannen, som politiet har siktet for drapene, er utenfor livsfare etter å ha blitt operert på Universitetssykehuset i Tromsø. Han er fortsatt bevisstløs. Ektemannen har selv to barn fra et tidligere forhold.

Vet du noe om saken? 2200@VG.NO || 2200 0000 || SMS/MMS til 2200

Han mistet jobben i november i fjor og har ikke fått nytt arbeid etterpå, får VG opplyst. Ektemannen er ikke tidligere straffedømt.

– Det er en tragedie. Alle er veldig overrasket. Han er en godlynt person, og folk kjenner ham som en fin person. Dette er en grufull hendelse, sier en tidligere arbeidskollega til VG.

– Han var glad i henne og barnet. Han snakket mye om gutten og om hvor god han var, forteller han videre.

I sorg

Den drepte kvinnens familie i Bangkok er varslet om drapet i Norge og mottok budskapet med stor sorg, forteller drapsofferets søster til VG.

Den drepte kvinnens arbeidsgiver, Knut Rollstad, forteller til VG at kvinnen hadde vært ansatt i om lag ett år, og at medarbeiderne er i sorg.

– Det er vondt å komme på jobb og forstå at du har mistet en av dine ansatte. Dette preger oss alle, og det er tungt å være på jobb, sier han til VG.

Han beskriver den drepte kvinnen som en pliktoppfyllende og god ansatt.

– Hun gjorde alltid sine arbeidsoppgaver, var alltid presis og aldri syk. Hun var en god ansatt som jeg kommer til å savne, sier han.

LA NED BLOMSTER: Duang Persen tente lys utenfor huset hvor de ble drept. Foto: Terje Mortensen, VG

Hvite prestekrager

Duang Persen (43) møtte opp ved åstedet i dag for å legge ned blomster og tenne lys.

– Dette var et sjokk for oss, og vi thaier i Kirkenes står sammen – og jeg ønsker å vise min siste hilsen til denne kvinnen. Hun var en hyggelig person, morsom og veldig god å lage mat, sier Persen til VG.

VG har snakket med flere som forteller at 37-åringen solgte vårruller fra Facebook. Hun arbeidet også som renholder i kommunen og på den lokale bensinstasjonen.

– Familien i Thailand er fortvilet. Jeg kjenner også moren hennes. Hun vil komme til Norge for å identifisere datteren sin, sier Persen.

På Kirkenes barneskole er flagget firt til halv stang.

– Vi voksne prøver å ta vare på ungene så godt vi kan, sier rektor Tove Korsnes til VG.

Pulten til den drepte 12-åringen var tom da skoledagen startet mandag.

– Klassen har tent lys og de snakker sammen. Det viktigste nå er at vi ivaretar medelevene, sier Korsnes.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder