En mann med øks ble skutt og kritisk skadd da han gikk til angrep på politifolk fredag under en pågripelse på Skjetten utenfor Lillestrøm i Akershus. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Mann som ble skutt av politiet vil ikke bli avhørt

Mannen som ble kritisk skadd da han ble skutt av politiet på Skjetten på Romerike fredag, har ikke villet la seg avhøre, opplyser politiet.

NTB

– Han har ikke ønsket å la seg avhøre foreløpig. Jeg kan ikke si noe utover det, sier jourhavende jurist Anne Langseth i Øst politidistrikt til NTB.

Natt til lørdag opplyste politiet at mannen i 30-årene var operert og at tilstanden hans var stabil. Mannen er siktet for grov kroppsskade mot en kvinne, og ble skutt av politiet da han – utstyrt med øks – gikk til angrep på dem fredag.

Spesialenheten for politisaker har i løpet av helgen avhørt blant annet tjenestepersonene som var involvert i hendelsen. Men søndag har heller ikke de avhørt mannen i 30-årene, opplyser Liv Øyen, leder for etterforskningsavdeling Øst-Norge i Spesialenheten for politisaker til NTB.

– Spesialenheten tok noen nye avhør lørdag, og vil muligens gjøre noen nye avhør søndag. Videre vil det bli gjort avhør av den skadde mannen når det er helsemessig forsvarlig, sier Øyen.

Ingen politifolk ble skadd i hendelsen. Mannen omtales som en kjenning av politiet.

Mannen, som er i 30-årene, er innlagt på Ullevål sykehus i Oslo, mens kvinnen i 40-årene behandles på Akershus universitetssykehus (Ahus).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder