Får migrenemedisin på blå resept likevel

Prisforhandlinger mellom Sykehusinnkjøp og legemiddelprodusentet Novartis har gitt lavere pris på migrenemedisinen Aimovig.

I oktober skrev VG at regjeringen ikke har satt av penger i neste års statsbudsjett til den forebyggende migrenemedisinen, og at medisinen heller ikke er godkjent i blåreseptordningen.

Nå vil imidlertid pasienter med kronisk migrene, som ikke har effekt av annen forebyggende behandling, likevel få legemiddelet på blå resept fra 9. desember, opplyser Helse-og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

les også

Fortviler over svindyr migrenemedisin: Bruker 5400 kroner hver tredje uke

Medisinen, som kom på markedet høsten 2018, ble da den først ble lansert, omtalt som en medisin som «gir håp til millioner av migrenepasienter».

Legemiddelverket har beregnet totalkostnaden på medisinen til å overstige den såkalte fullmaktsgrensen (100 millioner kroner i året), noe som betyr at medisinen måtte godkjennes i Stortinget om den skulle komme på blå resept.

– Prosessen med å sikre refusjon for norske pasienter med migrene har vært lang og krevende. Nå vil svært mange migrenepasienter få behandling som kan løfte livskvalitet og bidra til økt deltakelse i familie- og arbeidsliv. Det kommer alle til gode, sier Veronika Barrabes, Country Manager i Novartis Norge.

Hun sier videre at Novartis nå vil kunne tilby sin migrenemedisin gjennom individuell refusjon til pasienter med kronisk migrene, etter å ha hatt en god dialog med Sykehusinnkjøp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder