Kioskran og skyting i Oslo: Én person pågrepet

Politiet har pågrepet en mann etter ran av en kiosk og pistolskyting i Oslo søndag formiddag.

Politiet i Oslo rykket søndag formiddag ut til melding om ran av 7-eleven i Hegdehaugsveien.

Like etter fikk politiet meldinger om at en person skal ha løsnet skudd med en pistol i Grønnegata. Dette er like ved åstedet til ranet, og politiet setter de to hendelsene i sammenheng.

En knapp time etter de første meldingene om ranet, pågrep politiet en mann i 30-årene, på en adresse i nærheten av de to hendelsene.

– Opplysninger vi har samlet i etterforskningen ledet frem til en adresse i nærheten av åstedet, hvor vi påtraff en person som passet til beskrivelsen vitnene hadde gitt oss. Vi har nå pågrepet en mann i midten av 30-årene, sier operasjonsleder i politiet, Vidar Pedersen til VG.

RANET: 7-eleven i Hegdehaugsveien ble ranet søndag formiddag. Like etter ble det løsnet skudd i nærheten. Foto: Sofie Fraser/VG

Setter hendelsene i sammenheng

Det var klokken 10.35 at politiet først fikk melding fra 7-eleven om at de hadde blitt utsatt for et ran.

– Meldingen gikk ut på at en person truet en ansatt med pistol og tok penger fra kassa. Han forsvant ut av kiosken, og få minutter senere fikk vi melding om at det var blitt løsnet et skudd i Grønnegata, sier Pedersen til VG.

Flere personer skal ha vært vitne til skuddløsningen.

– Beskrivelsen av gjerningspersonen, som vi har fått fra vitner begge stedene, er veldig like, og dette gjør at vi setter hendelsene i sammenheng, sier Pedersen.

les også

Etterforsker trussel mot Findus: Fant hvitt pulver

Fant våpen

Pedersen forteller videre at ingen har blitt fysisk skadet, hverken i forbindelse med ranet eller skuddløsningen, men at det naturligvis er en stor psykisk påkjenning.

Politiet har funnet en tomhylse på stedet hvor skuddet skal ha blitt løsnet.

Politiets innsatsleder på stedet, Hans Petter Strande, forteller at de også har gjort funn av et våpen de setter i tilknytning til ranet.

Politiet har ingen opplysninger om at flere personer er innblandet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder