MISTET ELEV: Syv år gamle Benjamin Sørvang Nielsen gikk på Hokksund skole. Foto: Lien, Kyrre

Rektor etter dødsulykke: Trist å komme tilbake til en tom pult

HOKKSUND (VG) Det blir ingen vanlig dag på skolen når Hokksund skole starter opp igjen til høsten. Lørdag mistet en av elevene livet i en trafikkulykke i Danmark.

– Det vil bli en trist opplevelse å komme tilbake etter sommerferien til en pult som står tom ved skolestart. Hokksund skole har ingen elever å miste, sier Øyvind Lybæk, rektor ved Hokksund Barneskole i en uttalelse til VG.

Benjamin (7) og faren Kim André Nielsen (34) mistet livet i en trafikkulykke med et tog i Trustrup i Danmark lørdag. Guttens seks år gamle søster og mor (32) overlevde.

– Dette en tragedie som går dypt inn på meg, elever, ansatte og foreldre ved skolen vår.

– Det er mange som de siste dagene i likhet med meg har tenkt mye på ulykken, og hvor brått livet kan bli snudd på hodet.

Dødsulykken i Danmark: – En familie som blir splittet i to, det er forferdelig

ULYKKESSTED: Naboer har lagt ned blomster der Kim André Nielsen (34) og hans Benjamin (7) mistet livet i en ulykke lørdag mellom en personbil og et letbanetog i Trustrup på Djursland Foto: Ernst van Norde/ Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix

Kriseteam koblet inn

Rektoren sier at alle foresatte i de to berørte klassene har fått informasjon om hendelsen, og at det vil bli holdt minnemarkering for eleven når skolen starter opp igjen i august.

– Vi får støtte av kommunens kriseteam og har erfarne og dyktige lærere ved skolen som tar hånd om dette på en god måte. Vi vil ta godt vare på henne (søsteren, jour. anm.) og hvis de (familien, jour. anm.) ønsker vil de få tett oppfølging av kommunens støtteapparat.

Hundrevis av planoverganger i Norge: – Et risikoområde

Moren og datteren ble innlagt på sykehus etter ulykken. Begge skal være uten livstruende skader, men er ifølge dansk politi fortsatt på sykehuset.

Vaktsjef Martin Christensen ved Østjyllands politi sa til VG søndag at familiens pårørende er på plass i Danmark. Politiet og den danske havarikommisjonen jobber nå med å komme i bunns i hva som forårsaket ulykken.

TA VARE PÅ HVERANDRE: Fungerende prost i Eiker prosti, Anne Jorun Bakken, sier man må ta vare på hverandre så godt man kan. Foto: Lien, Kyrre

Åpen kirke

Haug kirke i Eiker holder åpen kirke tirsdag.

– Tidligere når det har skjedd plutselige dødsfall som har rammet befolkningen har vi åpnet kirken. Da har mange satt pris på det og sagt at kirkerommet er et godt sted å komme, derfor valgte vi også det denne gangen, sier Fungerende prost i Eiker prosti, Anne Jorun Bakken til VG

Selv om det er sommerferie har flere kommet og tent lys og tegnet tegninger for å minnes de døde.

– Når sånne ulykker inntreffer er det totalt meningsløst. Det er ikke mulig å finne noen forklaring, og da er det bare å ta vare på hverandre så godt vi kan.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder