Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nav-ansatte frykter heksejakt

Parat advarer mot hets og sjikanering av Nav-ansatte etter avdekkingen av trygdeskandalen og feiltolkningen av reglene.

  • NTB

– Dette er en alvorlig sak som berører svært mange mennesker, og det er ikke vanskelig å forstå reaksjoner som både sinne og frustrasjon. Samtidig er det ikke den enkelte ansatte i Nav som er ansvarlig for slike systemfeil, sier Parat-leder Unn Kristin Olsen.

Ifølge både Parat-lederen og tillitsvalgt for Nav, Agathe Osland Hellesen, skyldes skandalen en feiltolkning av loven som Nav-ledelsen har ansvar for.

les også

Fikk NAV-soning stoppet: – Var ikke sikre på at NAV hadde gjort riktig

– Det er ikke enkeltpersoner og saksbehandlere i Nav som på eget initiativ tolker lovverket, sier Osland Hellesen, som påpeker at tolkning av lovverk og saksbehandling gjennomføres etter en enhetlig og felles forståelse i hele Nav-systemet.

– Saksbehandlere i Nav kan i svært liten grad foreta egne tolkninger av lovverket eller basere saksbehandlingen på eget skjønn. Vår overordnede rolle og oppdrag er å påse at alle behandles likt i henhold til gjeldende regelverk og nødvendig dokumentasjon. Feil tolkning av lovverket skal avdekkes av egne jurister, gjennom klageinstanser og av domstolene, sier Osland Hellesen.

Mer om

  1. Nav
  2. Trygdeskandalen

Flere artikler

  1. Stopper saker om dagpenger: – Vil være føre var

  2. Rødt-Moxnes: Vurderer mistillit mot Hauglie

  3. De avsa uriktige NAV-dommer: – Forferdelig

  4. Opposisjonen: Dette må Hauglie gjøre for å unngå mistillit

  5. Nav-tillitsvalgt: – Reglene diskutert siden 2012

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder