PÅ RØMMEN: En babyslange av typer Melkesnok har fått navnet Houdini etter at den brøt seg ut av terrariet den var i natt til onsdag. Foto: Privat

Baby-slange på rømmen

En slange av typen melkesnok har rømt fra dyrebutikken ZooExpressen på Hunstadsenteret i Bodø.

  • Markus André Jensen (Bodø Nu)
  • Carina Hunshamar

Artikkelen er over ett år gammel

Det får Bodø Nu bekreftet fra daglig leder Silje Fransiska Haugen.

Butikkmedarbeider Sol Røyrhus sier til VG at alle rutiner skal ha blitt fulgt ved stenging.

– Det er en grunn til den har fått navnet Houdini. Den klarte å rømme fra terrariet i natt, men vi har kamera i butikken som har fanget opp bevegelser i kassaområdet. Vi tror derfor at den fortsatt er i butikken, sier Røyrhus.

Les også: Blekksprut rømte fra akvarium

Slangen har blitt oppkalt etter den amerikanske utbryterkongen Harry Houdini som ble kjent for sine spektakulære utbrytninger, blant annet under vann, til tross for at han var bundet eller låst fast med spennetrøye eller lignende.

Det er ikke klart hvordan slangen har klart å rømme, men Røyrhus sier de regner med at den har gjemt seg på en mørk og varm plass.

Flere meter med ubuden gjest: Pytonslange på soverommet

Babyslangen slangen er bare noen uker gammel. ZooExpressens opplyser på sine Facebook-sider at det dreier seg om en Melkesnok – (Lampropeltis triangulum). Den er ikke farlig for mennesker, men vil nok gi en støkk til den som eventuelt får et møte på nært hold.

– Den er ikke giftig og kan heller ikke gjøre noe skade. Den er omtrent 25 centimeter lang og litt tykkere enn en penn.

Zoolog ved Naturhistorisk museum, Petter Bøckman forteller at melkesnok er en amerikansk art som kommer fra de varmere strøkene i Amerika.

– Dette er ikke en giftig slange. Den lever i hovedsak av mus, og det er en populær slange i terrariet-handelen på grunn av de fantastiske fargene, forteller Bøckman.

Slangen kan bli opp mot en meter lang.

– Jeg håper at de finner den igjen, for dette er ikke en slange som kommer til å overleve norsk vær, sier zoologen.

På ZooExpressens Facebook-sider kan vi lese følgende:

– Lille Houdini, som flyttet inn torsdag ville tydeligvis døpe seg selv. Han har kommet seg ut av terrariet og er nå løs i butikken, vi har hatt utslag på bevegelsesregistrert overvåkning i butikk på natt, så han er inne i vårt lokale.

les også

Slange med tre øyne ålet seg nedover motorvei i Australia

– Han er ikke farlig selv om han kanskje ser sånn ut, men kan selvfølgelig skremme noen godt. Han er av typen melkesnok (Lampropeltis triangulum), cirka 25 centimeter lang og litt tykkere enn ei penn.

ZooExpressen utlover en dusør til den som finner slangen – vel å merke uten å endevende butikken.

I første versjon av denne artikkelen omtalte vi slangen som en kvelerslange. Ifølge zoolog ved Naturhistorisk museum, Petter Bøckman er melkesnok ikke i familie med kvelerslange, men den dreper byttet på samme måte. Endringen ble gjort 15. mai klokken 12.35.

Mer om

  1. Dyr

Flere artikler

  1. Mads (17) alene med slettsnoken i båten

  2. Pluss content

    Sjekk bildene: Dyrene du aldri har sett

  3. Guide: Den ultimate venninnetur til Paris

  4. Trader merkeklær med stor gevinst

  5. Besøk Athenernes Athen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder