FRILUFTSMANN: Bjørn Ove Steig var glad i naturen. Her avbildet på en av de siste turene før han falt over bord i Dalsfjorden forrige uke. Foto: Privat

Setter inn nytt undervannsfartøy i søket etter savnet 46-åring

Politiet avsluttet torsdag sitt undervannssøk etter trebarnsfaren Bjørn Ove Steig (46). Fjaler og Leikanger kommune henter nå inn forsterkninger fra Bergen i søket.

46-åringen fra Leikanger har vært savnet siden torsdag 18. juli da han falt over bord mellom Bjerganeset og Holmen i Dalsfjorden da han var ute i båt med to av barna sine.

Etter hendelsen har Hovedredningssentralen, politiet og frivillige gjort omfattende søk i fjorden, blant annet ved hjelp av en ROV-ubåt, som er en fjernstyrt undervannsbåt.

Les også: Familien til savnet trebarnsfar: – Vi er utrolig takknemlig

Lensmann i Sunnfjord, Dag Fiske, opplyste torsdag at politiet avslutter undervannssøket. Leteaksjonen har siden lørdag vært ledet av Fjaler kommune.

LETEAKSJON: Torsdag, nøyaktig én uke etter Bjørn Ove Steig falt over bord i Dalsfjorden, var 18 båter og over 50 letemannskap på fjorden i håp om å finne trebarnsfaren. Foto: Hanna Kristin Hjardar

Hyrer inn kartleggingsfartøy

I dag har kommunen i samarbeid med Leikanger kommune bestemt at de ønsker å gjøre nye forsøk med undervannsfartøy.

– Vanligvis bistår kommunen med helsehjelp og den typen oppfølgingen. I denne situasjonen har oppslutningen om leteaksjonen vært utrolig stor, og det gjør at vi ønsker å gjøre en innsats utover det som ligger i vår oppgave som kommune, sier rådmann i Fjaler kommune, Bente Nesse.

Kommunene har engasjert selskapet Veseth AS i Bergen. Kartleggingsfartøyet selskapet besitter har et ekkolodd som kan brukes til å skanne sjøbunnen. I tillegg har fartøyet en ROV-ubåt som kan brukes ved eventuelle funn.

– Vi forbereder båten nå, og håper å begynne testingen i kveld, sier daglig leder i selskapet Stian Veseth.

Båten er hyret inn for én dag, og vil koste kommunen 40.000 kroner, opplyser rådmannen i Fjaler.

Det vil også bli gjort søk med Florø Røde Kors sin ROV-ubåt søndag, og Kystvakten vil delta i søkene som er planlagt neste uke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder