REDDET: Kattene ble hentet ut av boligen og plassert i en ambulanse, hvor de fikk oksygen. Foto: Hallgeir Martin Lundemo

Kattunger reddet ut fra brann i Trøndelag

To av de tre kattungene som ble reddet ut fra en brennende bolig i Meråker, var mer eller mindre livløs, forteller brannkonstabel Daniel Lillevold. – Hadde de vært inne i et par minutter til, hadde de nok ikke overlevd.

Politiet i Trøndelag rykket torsdag formiddag ut til Meråker etter melding om røykutvikling fra en enebolig. Det ble raskt avklart at det ikke var noen personer inne i boligen.

Det som derimot befant seg der inne, var tre, små kattunger.

– Røykdykkerne hentet ut en og en kattunge. De to første var mer eller mindre livløs, mens den tredje var det litt mer fart i, sier brannkonstabel Daniel Lillevold til VG.

Fikk oksygen

Ifølge Lillevold var det åpne flammer der det brant, men ikke på rommet som kattungene befant seg i. Men på grunn av røyken, hastet det med å få hentet ut de små firbeinte.

– Hadde de vært inne i et par minutter til, hadde de nok ikke overlevd, sier brannkonstabelen.

Les også: 144-kilos hannbjørn skutt i Meråker

Lillevold var en av dem som tok imot kattungene på utsiden av boligen. Han fikk tak i ambulansen, slik at de tre kunne få oksygen.

– Etter det kviknet de til. Da jeg sjekket til dem litt senere på dagen, var de mye bedre, sier han, og legger til at han ikke vet hvordan det går med kattungene nå.

BRANNKONSTABEL: Daniel Lillevold. Foto: Hallgeir Martin Lundemo

Skader innvendig

Politiet meldte om boligbrannen ved 11.40-tiden. En liten time senere var den slukket.

– Det er røyk- og brannskader i boligen. Deler av en vegg ble også revet ned, for å hindre en mulig ulmebrann, sier operasjonsleder Bjørnar Gaasvik til VG.

Gaasvik sier at det er for tidlig å si noe om brannårsak.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder