FUNNET LIVLØS: Redningsmannskapet foretok en leteaksjon i to timer før de fant den 10 år gamle gutten livløs. Foto: Stener Kalberg

Gutt (10) funnet livløs etter bading

(VG Nett) En 10 år gammel gutt druknet lørdag etter bading ved Gilhusodden i Søndre Buskerud.

Rima Iraki
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Den 10 år gamle gutten ble funnet livløs omtrent 100 meter fra land klokken 17.28. Da hadde redningsmannskaper jobbet på spreng i to timer for å finne ham.

- Gutten ble funnet etter to timers leting på fire meters dyp i vannet. Han var livløs, opplyser operasjonsleder Embret Arntsen i Søndre Buskerud politidistrikt til VG Nett.

- Gjennoppliving ble besluttet ikke iverksatt på grunn av vanntemperaturen og tiden han hadde vært under vann, legger operasjonslederen til.

IKKE GJENOPPLIVET: Legevakten til stede besluttet å ikke foreta gjenopplivning av gutten på grunn av vanntemperaturen og tiden han hadde vært under vann. Foto: Stener Kalberg

Politiet opplyser at gutten ikke var svømmedyktig, ifølge vennene som var til stede.

Forsvant i bursdagselskap

Gutten, samt en rekke andre barn, badet ved Gilhusodden i Lier i forbindelse med et bursdagsselskap. De hoppet i bølgene og moret seg, helt til det plutselig ble oppdaget at en av guttene var forsvunnet, melder NTB.

RYKKET UT RASKT: En politimann som tilfeldigvis var på stedet, organiserte raskt en manngard for å lete etter gutten. I tillegg var dykkere fra brannvesenet satt inn i letingen, og en luftambulanse foretok overflatesøk. Foto: Stener Kalberg

Gutten forsvant ved 15.30-tiden. En politimann som tilfeldigvis var på stedet, organiserte raskt en manngard for å lete etter gutten. I tillegg var dykkere fra brannvesenet satt inn i letingen, og en luftambulanse foretok overflatesøk.

Ifølge politiet skal det ha vært voksne til stede da hendelsen inntraff.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder