- Usanne påstander

(VG Nett) Islamsk Råd reagerer sterkt mot påstandene om at de er udemokratiske og sneversynte.

Artikkelen er over 13 år gammel

REAGERER: Leder for Islamsk Råd Norge (IRN), Senaid Kobilica, reagerer sterkt på påstanden om at rådet er en mafia. Foto: Jan Johannessen

AvKRISTIN JONASSEN NORDBY

Flere norske muslimer mener Islamsk Råd Norge (IRN) er udemokratisk og at de har for mye makt. Jurist Muhammed Hussein mener rådet er en mafia.

- VG Nett formidlet 13.04.07 en rekke direkte usanne påstander mot Islamsk Råd Norge, fremsatt av tre personer. Dessverre viser personene som fremmer disse påstandene ikke bare mangel på grunnleggende kunnskap om IRN, men de fremmer også direkte løgnaktige påstander, mener leder Senaid Kobilica.

Skiftet ut styret

Kobilica viser til at styret i Islamsk Råd har en valgperiode på to år.

- Sist valg ble gjennomført i 10. februar i år og store deler av styret ble skiftet ut. Dette er en del av IRNs demokratiske organisasjonsstruktur, sier han.

Flere av de norske muslimene mener Islamsk Råd stadig fremstår som et talerør for muslimer. Sara Azmeh Rasmussen jobber med å danne et nettverk for moderate sekulære muslimer. Hun mener Islamsk råd opptrer som representanter for alle andre kulturelle muslimer i Norge.

- Jeg mener rådets og andre radikale muslimers snevre holdninger indirekte fører til slike episoder som Kadra ble utsatt for. De krever monopol på sannheten og de er ikke mottagelige for kritikk, sa hun til VG på fredag.

- Snakker ikke for alle

Kobilica sier Islamsk Råd ikke påstår at de er talerør for alle muslimer, men kun for sine medlemsorganisasjoner.

- Våre medlemmer er 29 organisasjoner og trossamfunn og har i overkant av 60.000 medlemmer. Det er disse IRN representerer. Vi er mottagelig for all konstruktiv kritikk, men dette betyr ikke at vi vil omforme IRN til en ikke-religiøs organisasjon som har som formål å fremme sekulære interesser i Norge. Det finnes andre organisasjoner for dette, sier lederen.

Koblica sier Islamsk Råd vil fortsette å delta i samfunnsdebatten.

- Men vi forbeholder oss retten til å fremme våre medlemsorganisasjoners interesser. Vi håper at de andre deltagere forholder seg til denne realiteten. Vi håper på en forståelse for at bruk av løgn og usannheter, uansett hvor mange ganger de gjentas, ikke medfører at de blir sanne, sier han.

Mer om

  1. Livssyn

Flere artikler

  1. - Islamsk råd er en mafia

  2. Islamsk Råd feilutpekt som terrororganisasjon

  3. Emiratene har satt Islamsk Råd Norge på terrorliste

  4. Krisemøte i Islamsk Råd

  5. Den største moskeen bryter med Islamsk Råd etter nikab-saken

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder