Politiet holder møte for å vurdere nye beredskapstiltak

Landets politimestre og Politidirektoratet skal mandag formiddag vurdere behovet for nye beredskapstiltak i lys av PSTs skjerpede trusselvurdering.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Møtet begynner klokken 10, opplyste beredskapssjef Knut Smedsrud i Politidirektoratet (POD) til NTB søndag.

Bakgrunn: PST oppjusterer trusselnivået etter bombealarm i Oslo

Møtet holdes etter at PST oppjusterte trusselnivået i Norge for en periode på to måneder. PST-sjef Benedicte Bjørnland slo på en pressekonferanse søndag ettermiddag fast at det er sannsynlig at Norge kan bli rammet av et terrorangrep i 2017.

PSTs pressekonferanse ble holdt i forbindelse med funn av en sprengladning på Grønland i Oslo lørdag kveld og i lys av angrepet i Stockholm fredag.

Politiet i landets største byer og ved Oslo lufthavn Gardermoen har midlertidig bevæpnet seg etter angrepet i den svenske hovedstaden. Politiet har også økt tilstedeværelsen i de største byene.

Les også: Siktet 17-åring knyttes til fremmedkriger

«Det er foreløpig ikke aktuelt å iverksette ytterligere tiltak utover de som ble iverksatt fredag. Politidirektoratet mener at de tiltakene som ble iverksatt fredag kompenserer for det forhøyede trusselnivået som PST nå har satt» skriver POD i en pressemelding søndag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder