Jenter med populær bil - blant tyvene: Bilen stjålet 4 ganger - har hatt 13 innbrudd

Her gjenforenes Tone Kristine (30) og Maren Berger (25) med sin stjålne «Dieselpurka» for fjerde gang. Ikke bare er bilen deres stjålet like mange ganger – den har i tillegg hatt 13
innbrudd.

Tor-Hartvig Bondø
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

De to søstrene har et intenst kjærlighetsforhold til bilen sin, men etter som deres tre temmelig røslige hunder også har det, er ikke bilen akkurat hva de selv kaller for attraktiv. Men selv hundenes dinglende «Bacon-wunderbaum» virker tiltrekkende på tyvene.

De duftende opphengene er forsvunnet ved alle innbruddene! Til og med hundenes rosa liggepute med bilde av en kanin er stjålet.

– Med en dalmatiner og to russiske mynder som jevnlig koser seg i bilen er det hundehår og rot over alt, men det begrenser tydeligvis ikke populariteten blant dem som ikke har egen bil. Vi skjønner rett og slett ikke hva som gjør den så populær, sier Tone Kristine til VG.

For her er merittlisten:

IKKE AKKURAT ÅRETS MODELL: «Disel Purka» bærer preg av å ha vært ute både en og to vinternetter. Foto:Frode Hansen,VG

To ganger er bilen stålet utenfor bopelen hennes i Oslo sentrum, en gang på Sagene og siste gang «Dieselpurka» forsvant, sto den ved Aker gravlund. Inntil i går hadde eierne bare ett spor å gå etter – en parkeringsbot fra Pilestredet skrevet to dager etter at den forsvant.

Når de møter på Viking, finner de ytterligere en bunke med ubetalte bøter i forsetet.

Les også: Noen biltyver betaler for seg

Og det var parkeringsvakter som til sist skulle finne den igjen også. Feilparkert utenfor Oslo tinghus!

– Heldigvis har bilen vært rimelig uskadet og mulig å gjøre kjørbar når vi har fått den tilbake, men det er blitt en betydelig samling med nøkler, sier Tone Kristine og dingler med et knippe hvor hun har samlet alle nøklene etter hvert som de måtte bytte tenningslås.

– Har dere vurdert alarm?

– Ja, og vi kjøpte oss GPS-sporing, men rakk ikke å montere den før bilen ble stjålet igjen!

GJENSYN: Tone Kristine (30) og Maren Berger (25) ser igjennom bilen sin hos Viking etter at den har vært stjålet for 4. gang. Hunden Stina har tatt plassen sin i baksetet, mens Maren ser gjennom parkeringsbøtene som lå i forsetet. Foto:Frode Hansen,VG

Narkotika

Første gang ble den funnet igjen ved Sognsvann, da området ble rensket for bostedsløse. Andre gangen fikk jentene faktisk bilen tilbake nyvasket. Etter ett av tyveriene lå det fullt opp med brekkjern og avbitertenger i bilen.

Like fint var det ikke at det viste seg å være gjemt narkotika i røret til ventilasjonsanlegget.

KNIPPE: Tone Kristine Berger har gjemt på nøklene etter hvert som ødelagte tenningslås er skiftet. Foto:Frode Hansen,VG

– Vi kjørte Europa rundt med bilen og dopet. Det oppdaget vi ikke før vi begynte å fryse utpå høsten. Bilen ble kjørt til verksted for reparasjon. Da oppdaget de hva som blokkerte for varmluften!

De mange innbruddene og tyveriene begynner å slite på «Purka», så de frykter at den når som helst kan ende som spiker. I tillegg til at bilen er merket av tyveriene, har den snart kostet mer i reparasjon etter innbrudd og tyveri enn hva de betalte for den.

­– Det blir nok mer snakk om «omplassering» enn salg, innrømmer Tone Kristine, når hun titter inn i alt rotet biltyvene har lagt etter seg denne gangen.

MIN SIN: Mynden Stina (10) kan endelig hoppe inn i favorittbilen sin. Foto:Frode Hansen,VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder