Sp-politiker bak gruppe med høyreekstreme ytringer

En kandidat for Senterpartiet i Askøy i Hordaland trekker seg fra partiets valgliste etter at det ble kjent at han driver en Facebook-side full av høyreekstreme ytringer.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Sp-kandidaten Jan-Ove Fromreide er en av flere administratorer bak den lukkede Facebook-gruppen «Fedrelandet viktigst», som har over 2.800 medlemmer.

Flere medlemmer av gruppen har blant annet uttrykket sympati med massedrapsmannen Anders Behring Breivik, skriver Askøyværingen. Fromreide forklarer at han ikke har noe til overs for Breivik-sympatisørene.

– «Fedrelandet viktigst» er en gruppe for alle som er glad i Norge og som verdsetter de verdier våre forfedre har kjempet fram og har ingen ting med Sp å gjøre, skriver Fromreide i en epost til avisen.

– Gruppen tar på det sterkeste avstand fra barnemorderen Anders Behring Breivik. Når jeg oppdager slike uhyrligheter blir man blokkert umiddelbart, uttaler han.

Formeide trakk seg fra listen da det ble kjent at han sto bak Facebook-gruppen mandag, da han ser at dette kan skade partiet.

– Samtidig ser jeg det som viktigere å drive en gruppe som «Fedrelandet viktigst», skriver Fromreide, og legger til at han ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer om saken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder