SKREV PÅ BILEN: Annett Berntsberg Eck forteller at det har blitt kastet egg på huset hennes og at noen har skrevet «hore» på bilen hennes.

SKREV PÅ BILEN: Annett Berntsberg Eck forteller at det har blitt kastet egg på huset hennes og at noen har skrevet «hore» på bilen hennes. Foto: Privat,

Annett varslet om overgrep - nå blir hun trakassert

Annett Berntsberg Eck fortalte om overgrep i barndommen og kjempet for å fjerne loven om foreldelse. Nå forteller hun at hun blir utsatt for grov trakassering.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I fjor sto Oslo-kvinnen Annett Berntsberg Eck (43) frem i VG Helg og fortalte om sitt livs mareritt: Som seksåring ble hun voldtatt.

Da hun 35 år senere endelig var klar for å anmelde mannen, var forbrytelsen for lengst foreldet. Det samme var tilfellet for to andre kvinner som anmeldte den samme mannen.

STO FREM: Annett Berntsberg Eck. Foto:Karin Beate Nøsterud,

Eck har kjempet for å endre loven om foreldelse, og 3. april i år vedtok Stortinget at foreldelsesfristen skal fjernes.

Anett Berntsberg Eck sto frem og fortalte sin historie i VG Helg Foto:Faksimile,

– Jeg føler det nytter å stikke nesen frem og gjøre noe, sa hun til VG den gangen.

– Ringte på døren

Det har kostet å heve stemmen i det offentlige. Siden mai har hun hatt flere ubehagelige opplevelser rundt hjemmet sitt om kvelden og natten, forteller hun.

– Det begynte en natt i mai, da en mann ringte på døren min, forteller Eck.

– I dørtelefonen sa han «Nå har du gjort nok, men du stopper ikke oss!».

Etter det har hun flere ganger våknet av at noen ringer på døren uten å si noe. Hun forteller at det gjentatte ganger har vært kastet egg mot vinduene hennes, at det er blitt skrevet «HORE» med ketchup på bilen hennes og hun har opplevd at noen har griset til inngangspartiet der hun bor med ekskrementer.

TRAKASSERT: Annett har flere ganger opplevd at det har blitt kastet egg på huset hennes. Foto: Privat,

– Ser alvorlig på det

– Vi skjønner at dette er skremmende hendelser. Særlig fordi det har skjedd så mange ganger, er dette noe vi ser alvorlig på og vi er spesielt oppmerksomme på hennes adresse. Men så langt har vi ingen spor som kan knyttes opp mot en gjerningsmann, sier Berit Brekke Risbakken, fungerende påtaleleder ved Stovner politikammer.

Det siste forholdet skjedde onsdag i forrige uke. Eck har nå levert ni anmeldelser til Stovner politikammer angående skremmende og plagsom atferd.

– Jeg synes det er urovekkende og trist at hun er blitt plaget på denne måten. Slik sjikane er i mine øyne helt forkastelig, og særlig når det ser ut til å ha sammenheng med at hun har stått på barrikadene for voldtektsofre, sier Annetts bistandsadvokat Hege Salomon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder