Tre dømt for gruppevoldtekt i Hemsedal

Tre menn i 20- og 30-årene er i Hallingdal tingrett dømt til seks og seks og et halvt års fengsel for å ha voldtatt en ung kvinne i Hemsedal i fjor vår.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Dommen er strengere enn aktors påstand for to av de tre. De tre mennene er i tillegg dømt til å betale kvinnen en erstatning på 300.000 kroner, melder NRK.

Voldtekten skjedde i mars 2014 på to ulike adresser nær Hemsedal sentrum. De tre skal ifølge dommen ha dopet ned kvinnen i slutten av tenårene og voldtatt henne gjentatte ganger i flere timer.

Dommen fra retten er enstemmig.

Nektet straffskyld

Mennene nektet straffskyld i retten og forklarte at samleiene var frivillig fra kvinnens side, men retten festet ikke lit til deres forklaring.

De tre mennene ble pågrepet raskt etter at kvinnen avga forklaring til politiet.

Kvinnen, som da var i slutten av tenårene, var på helgetur med sin familie i Hemsedal. På et utested i sentrum ble hun nektet inngang fordi hun var for ung. Utenfor utestedet møtte hun en av de dømte mennene som inviterte henne med på nachspiel på en hytte noen kilometer utenfor Hemsedal sentrum, der voldtekten først skjedde.

Videre ble hun ifølge NRK fraktet til en campingvogn hvor hun ble voldtatt gjentatte ganger.

Skjerpende omstendigheter

Det ble også tatt bilder av kvinnen mens overgrepene skjedde, noe som retten vektlegger i dommen, og som teller i skjerpende retning. Det anføres også som skjerpende at de tre mennene var minst ti år eldre enn kvinnen.

Kvinnen er ifølge dommen påført alvorlige psykiske skader og får behandling for posttraumatisk stressyndrom, noe som har redusert hennes livskvalitet i betydelig grad. Retten fant ingen formildende omstendigheter i saken. (©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder