Få konfirmanter tror Gud skapte verden

En ny undersøkelse avslører sviktende gudstro blant dagens ungdom. Kun én av tre kirkelige konfirmanter tror det var Gud som skapte verden.

Artikkelen er over 11 år gammel

- Urovekkende. Dette må være svært bekymringsfullt for kirken, sier Ida Marie Høeg, forsker ved KIFO, Stiftelsen kirkeforskning til Nordlys.

Undersøkelsen er foretatt blant konfirmanter i Norge, Danmark, Finland, Sverige, Sveits, Tyskland og Østerrike.

- Det ser ut som det er en kamp mellom religionen og naturvitenskapen. Kirken har et kjempestort formidlingsproblem, og bør spørre seg om hva Bibelen bidrar med i disse spørsmålene, sier Ida Marie Høegh.

Les mer om konfirmasjon her!(Wikipedia - VG Nett et ikke ansvarlig for innholdet på eksterne sider)

Undersøkelsen viser at dagens ungdom, også de som har en dragning mot kristendommen i utgangspunktet, ikke synes Bibelens skapelsesberetning er troverdig.

- Dette er ikke overraskende, jeg vet at det er sånn. Dette er et problem mellom Darwin og Gud, ungdommen godtar ikke at verden ble skapt på seks dager. Dette må vi gjøre noe med, sier Per Oskar Kjølaas, biskop i Nord-Hålogaland.

Konfirmantene har også svart på sin motivasjon for la seg konfirmere kirkelig. De tre viktigste faktorene er «fin markering med familie og venner», «fellesskap med andre konfirmanter» og «penger og gaver». Minst viktig er «å snakke om det som skjer etter døden», «bli mer fortrolig med Bibelen», «lære å be» og «lære mer om andre religioner».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder