KRITISKE: Ordfører i Os kommune, Terje Søviknes (t.v.) og hans kollega i Austevoll Helge Andre Njåstad. Foto: Kristian Helgesen

KRITISKE: Ordfører i Os kommune, Terje Søviknes (t.v.) og hans kollega i Austevoll Helge Andre Njåstad. Foto: Kristian Helgesen

Frp-ordførere slakter partiets bom-nekt

GARDERMOEN (VG Nett) Terje Søviknes og Helge Andre Njåstad mener vedtaket om å stemme nei til bompengeringer i hele landet, presser Fremskrittspartiet inn i et hjørne.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Begge ordførerne fra Vestlandet stemte imot da Fremskrittspartiets landsmøte i dag vedtok at enhver folkevalgt i partiet skal stemme nei til ethvert bomprosjekt i Norge.

Kan bli kastet ut av partiet

Dersom en Frp-politiker stemmer for bompenger, risikerer vedkommende å blir kastet ut av partiet.

TA QUIZEN:Hva vet du om Frp?

- I det øyeblikket vi ønsker folkeavstemming og ikke får det, fordi det bare er Frp som vil det, så har vi satt oss selv på sidelinjen i debatten etterpå, sier ordfører i Os kommune, Terje Søviknes til VG Nett.

VG-DEBATT:- Partiet har blitt enda mer useriøst

Han og ordførere i Austevoll, Helge Andre Njåstad er frustrert over vedtaket som ble fattet på landsmøtet til Fremskrittspartiet søndag.

FRP-BLOGG:- Til kamp mot bompenger

- Det er ikke så mange veiprosjekt som skal presses igjennom før 2009. Så fort i kommer i posisjon, så ordner dette seg, fleiper Njåstad.

Ordførerduoen stemte imot forslaget på Fremskrittspartiets landsmøte i dag fordi de mener at saken burde oversendes programkomitéen og behandles grundigere.

- Det hadde vært riktigere å kjøre en bredere debatt om dette spørsmålet. Jeg opplever at det er litt enkelt for de som alltid har sittet i opposisjon og ikke har måttet ta den utfordringen det er å samarbeide med andre partier, sier Søviknes.

- Nødt til å forhandle

Ordførerne påpeker at de som stemte mot forslag, er fylker hvor Frp sitter i posisjon med makt.

- Det er veldig enkelt å bare fremme våre prinsipper å bli nedstemt og la det bli med det, men er man i en koalisjon er man nødt til forhandle med andre partier.

Søviknes har selv stemt for bompengefinansierte veiprosjekt mellom Os og Bergen med bakgrunn i at et stortingsflertall ikke åpner for store veiprosjekt

- Med dette vedtaket her er det ingenting å forhandle på fra Frps side, sier Søviknes.

- Blir dere stengt inn i et hjørne?

- Ja, vi blir i realiteten det, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder