Ikke enig i at muslimer diskrimineres

Muslimer som flyktet fra forfølgelse i hjemlandet, er ikke enig i Khalid Mahmood (Ap) sine påstander om at muslimer diskrimineres i Norge.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

I HARDT VÆR: Aps Khalid Mamood får kjeft av andre norske muslimer etter sine islam-utspill. Foto: Jan Petter Lynau

- Jeg er opprørt over at Khalid Mahmood sier muslimer blir forfulgt i Norge. Jeg er muslim. Jeg ble forfulgt av myndighetene i Iran, men her føler jeg meg fri, sier Lily Bandehy til Aftenposten.

Sammen med Shakil Rehman og Sylo Taraku reagerer hun sterkt på Mahmoods utspill onsdag om at retorikken i integreringsdebatten fører til forfølgelse av muslimer.

- Tre-fire religionskritiske artikler og en hijabbrenning er ikke forfølgelse av muslimer, det er en moderniseringsprosess. Kritikk er ikke hets, men helt nødvendig progresjon, sier Shakil Rehman, som selv er medlem av Ap.

Les også:- Truet på livet etter hijab-brenning

De tre mener Mahmood krisemaksimerer uten grunn.

- Mahmood gjør muslimer en bjørnetjeneste ved å fremstille dem som ofre, særlig med så sterke ord som forfølgelse. Det er en drøy påstand. Jeg føler meg ikke forfulgt, sier Taraku, som er seniorrådgiver i Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS).

De tre mener Mahmood er en av de konservative kreftene som ikke tåler at det stilles kritiske spørsmål knyttet til islamske tradisjoner, og at han nå beskriver en virkelighet som ikke finnes.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder