MANGE BESØKENDE: Ikea har færre besøkende enn vanlig i disse coronatider, men en god del hadde tatt turen til Furuset da dette bildet ble tatt tirsdag denne uken. Foto: Mattis Sandblad

Ikea-ansatt smittet av corona

En av de ansatte ved Ikea Furuset i Oslo er innlagt på sykehus med Covid-19. Varehuset holder åpent som vanlig i morgen.

  • Therese Ridar

– Det stemmer at en av våre medarbeidere ved Ikea Furuset har fått påvist coronasmitte, bekrefter Siv Egger Westin som er senior kommunikasjonsrådgiver hos Ikea.

– Han begynte å føle seg dårlig mens han var på jobb tidligere denne uken, og ble sendt hjem fra jobb. Nå får han behandling på sykehus, sier Westin, som understreker at mannen ikke jobber opp mot kunder.

– Vi tar vare på og følger opp de medarbeiderne som har jobbet tettest med vedkommende, og de er nå satt i karantene. Vi har også vasket ned de områdene vedkommende har jobbet, forsikrer hun.

STENGER IKKE: – Det er fullt forsvarlig å holde åpent, sier Siv Egger Westin i Ikea. Foto: Gudim

Stenger ikke

– Så varehuset skal fortsatt holdes åpent?

– Ja, vi har tett dialog med kommunelegen og har ikke fått beskjed om at det er noen grunn til å stenge på grunn av dette. I tillegg til å gjøre det myndighetene sier, har vi tatt mange egne valg for å minimere smittefaren i varehusene, sier Westin.

les også

Slik avgjør personligheten din hvordan du reagerer på krisen

Pluss content

Tiltakene er å stenge restaurantene og barnepassen, øke renhold og tilgang til antibak, fjerne engangsmateriell som målebånd og blyanter, ha engangsbeskyttelse på madrasser, redusere åpningstidene, øke mulighetene til digital handling og informere tydelig om de generelle helserådene.

– Med disse grepene skal det være trygt for både ansatte og kunder å komme til Ikea Furuset også i tiden fremover, sier Westin.

Ikea har stor nedgang i antall besøkende til varehusene, men har hatt økning i netthandelen.

– Spesielt kontormøbler har det vært stor etterspørsel etter, Siv Egger Westin.

Les også

Flere artikler

  1. Ansatt på Ullevål sykehus smittet av coronaviruset

  2. Fødeavdeling stenges etter coronasmitte

  3. Pluss content

    Alenemor Kamilla (37) mistet inntekten over natten: – Jeg kjente at jeg ble kvalm

  4. Ullevål sykehus: Derfor ble ikke den smittede legen sendt hjem

  5. Intensiv-ansatt coronasmittet etter å ha brukt piratkopiert maske

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder