STOR REDNINGSAKSJON: Ulykken skjedde ved Bjergeneset ved Dale i Sunnfjord. Foto: Asbjørn Eikerol / NTB scanpix

Leteaksjon etter at mann falt over bord avsluttet - fortsetter fredag

To barn er berget på land, mens en mann i 40-årene er savnet etter å ha falt over bord fra en båt i Dalsfjorden i Sogn og Fjordane torsdag.

Det var i 12-tiden at ulykken skjedde utenfor Bjerganeset i Dale i Sunnfjord.

En mann i 40-årene falt over bord fra en fritidsbåt.

Rundt klokken 23 sier politiet at søket for dagen er avsluttet og at det vil fortsette fredag. Søket har gått over i en ny fase, hvor det skal søke etter en antatt omkommet.

– Det er søkt i hele kveld med båter og mannskap som har gått strandsøk. Hele området er godt gjennomsøkt uten funn. Nå er søket avsluttet for i kveld. HRS har besluttet at redningsaksjonen er avsluttet og at søket går over til søk etter antatt omkommet, opplyser operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt til NTB.

Vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge beskriver søket som omfattende.

– Vi har avsluttet for kvelden. Det er avsluttet som redningssøk, og vil fortsette som søk etter antatt omkommet. Det vil i all vesentlighet bli i morgen fredag, sier han til NTB.

Stortstilt leteaksjon

Søket etter mannen var storstilt.

– Både redningsskøyte, ambulansebåt, frivillige båter og to vannscootere fra Røde Kors driver søk i vannet. Frivillige og politi driver dessuten strandsøk, opplyser Ola Våge i HRS til VG rundt klokken 18.

Redningsselskapet opplyser at en undervannsrobot er på plass om bord i et annet beredskapsfartøy, og er klar til å settes inn i søket.

Tidligere på dagen var også helikopter og dykkere med i søket.

Hovedredningssentralen sier til VG at det storstilte søket trolig vil pågå så lenge det er lyst ute.

Barna berget

I båten var også mannens to mindreårige barn. De kom fra ulykken uten fysiske skader.

– De er ivaretatt av sin mor. Kommunens kriseledelse er også koblet inn og tar seg av dem, sier Morten Rebnor ved Vest politidistrikt til VG.

Årsaken til ulykken er foreløpig uklar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder