Politiet om avbrutt møte med Tom Hagen: – Han var «litt pjusk»

Forsvareren sier at drapssiktede Tom Hagen er «sterkt preget» og «virkelig ikke i form». Politiet sier de registrerte at han var «litt pjusk».

 • Morten S. Hopperstad
 • Hanna Haug Røset
 • Gordon Andersen
 • Ådne Husby Sandnes

Onsdag formiddag var Tom Hagen på Kripos’ lokaler på Bryn i Oslo. Etter planen skulle han lese gjennom det korte avhøret som ble tatt av ham etter pågripelsen i slutten av april.

Dette var det første møtet mellom den drapssiktede milliardæren og politiet etter at han ble løslatt for varetekt for en snau måned.

Men etter kort tid ble møtet avbrutt:

– Han er virkelig ikke i form. Han er sterkt preget av det som har skjedd den siste tiden. I samråd med politiet så fant vi det ikke forsvarlig å gjennomføre avhør, sa forsvarer Svein Holden til VG.

Han ønsket ikke å kommentere hva slags oppfølging klienten ellers får.

Ny melding til motparten: Jeg vil betale

Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth, som har vært savnet siden 31. oktober 2018. Han nekter for å ha noe å gjøre med konas forsvinning.

I en e-post onsdag ettermiddag bekrefter påtaleleder Haris Hrenovica at de ikke kom i gang med avhøret fordi forsvareren mente at Tom Hagen var i for dårlig form:

– Som flere medier har skrevet, registrerte en av våre medarbeidere at Tom Hagen var «litt pjusk» da han ankom Kripos. Dette ble meddelt forsvarer, som selv sa at han ikke hadde snakket med sin klient før avhøret i dag.

Les også: Politiet får fortsette ransakingen hos Tom Hagen

NEKTER: Politiet mener Tom Hagen (70) har en rolle i Lørenskog-saken og har siktet ham for drap eller medvirkning til drap. 70-åringen nekter straffskyld og ble løslatt av Eidsivating lagmannsrett. De slo fast at det ikke foreligger skjellig grunn til å mistenke ham for drap. Foto: Tore Kristiansen

Han skriver videre at politiet ikke var delaktige i vurderingen om Tom Hagen var i for dårlig form til å gjennomføre gjennomlesningen, slik hans forsvarer Svein Holden antydet.

– Avhøret ble avbrutt før etterforskeren fikk mulighet til å snakke med og vurdere Tom Hagen selv. Vi rettet oss imidlertid etter forsvarerens vurdering.

Etter det korte møtet kjørte politiet Tom Hagen til jobb på Lørenskog, slik han selv ønsket, skriver påtalelederen videre.

– Vi har i dag tatt ny kontakt med forsvarer Svein Holden for å avtale tidspunkt for nytt møte, fortrinnsvis i nærmeste fremtid.

Tom Hagen til politiet: Trodde kona ville omtale ham som iskald

Kontaktet «motparten»

Siste fredag sendte Tom Hagen en kodet bitcoin-melding til den påståtte motparten med beskjed om at nå ville betale, viser VGs undersøkelser.

Ifølge VGs opplysninger er det første gang den nå drapssiktede milliardæren sender denne bitcoin-koden til motparten. Det er også første melding på bitcoin-plattformen siden januar 2019.

– Vi ønsker sterkt å komme i kontakt med motparten. Derfor har vi tatt en initiativ overfor dem, som vi håper blir besvart. Politiet har ikke vært involvert i denne prosessen, sa Holden til VG.

Politiet mener at trusselbrevet og kommunikasjonen med den angivelige motparten er en del av et opplegg for å skjule et drap som en økonomisk motivert kidnapping.

Mer om

 1. Lørenskog-forsvinningen
 2. Krim
 3. Drap
 4. Tom Hagen
 5. Anne-Elisabeth Hagen
 6. Forsvinninger

Flere artikler

 1. Tom Hagen i ny melding til motparten: Jeg vil betale

 2. Tom Hagen møter ikke til nye avhør

 3. Ny pågripelse i Lørenskog-saken: Mann i 30-årene drapssiktet

 4. Spillet med de angivelige kidnapperne

 5. Nye detaljer fra trusselbrevet: Vi slipper henne langt fra huset

Fra andre aviser

 1. Tom Hagen måtte avbryte avhør på grunn av helsetilstanden

  Aftenposten
 2. Tom Hagen avbrøt avhør, og vil betale «motparten»

  Aftenposten
 3. Holden: Tom Hagen har sendt melding til motparten om at han vil betale løsepengene

  Aftenposten
 4. Tom Hagen vil ikke stille til nye avhør

  Fædrelandsvennen
 5. Anken i Hagen-saken sendes mandag

  Fædrelandsvennen
 6. Tom Hagen anker varetekts­fengslingen

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder