SPENNEDE: Bill Clinton tok mandag formiddag seg en liten spasertur rundt i Tromsø. På veien fortalte han til VG Nett at han synes det spesielle lyset i nord er så spennede at han nesten ikke fikk sove. Foto: Gyda Kathrine Hesla
SPENNEDE: Bill Clinton tok mandag formiddag seg en liten spasertur rundt i Tromsø. På veien fortalte han til VG Nett at han synes det spesielle lyset i nord er så spennede at han nesten ikke fikk sove. Foto: Gyda Kathrine Hesla

Bill Clinton til VG Nett: - Jeg har sovet litt, men ikke så mye

INNENRIKS

TROMSØ (VG Nett) Den tidligere amerikanske presidenten Bill Clinton var i formiddag på en spasertur rundt i Tromsø by.

Publisert: Oppdatert: 22.02.16 15:44

Han blir tett fulgt av et stort nett av sikkerhetsvakter, men valgte likevel å svare på et par spørsmål fra VG Nett.

- Har du sovet godt i natt til tross for at det er så lyst?

- Ja, men ikke så mye, det var alt for spennende med lyset, svarte en blid eks-president, som holdt en stor fart.

SE HELE VGTV-INTERVJUET HER!

Før Clinton ankom Ishavsbyen søndag gikk det ryker om at han gledet seg til å se midnattssolen, som skulle vist seg for første gang i år i Tromsø i går. Ettersom et grått teppe lå tungt over Tromsø i går, fikk ikke presidenten med seg den den helt spesielle sola.

-Hilary gir meg råd

På spørsmål om hvordan han rådgir sin kone i valgkampen for å bli USAs første kvinnelige amerikanske president svarte han:

- Det gjør jeg ikke, hun forteller meg hva jeg skal gjøre, og så gjør jeg det. Hun klarer det helt på egenhånd, svarte Clinton.

LES OGSÅ:- Amerikanske kollegaer bør dra til Tromsø for å se lyset

Ville ikke gå inn

En av vaktene foreslo at han skulle avslutte sin spasertur, da han passerte Ishavshotellet, hvor han bor. Men da svarte Clinton kontant:

- Jeg vil ikke gå inn, jeg vil fortsette videre.

Clinton satte deretter kursen videre over broa mot Ishavskatedralen, som han tok seg tid til å besøke. Kirken ble sperret av mens Clinton gikk inn.

Se bilder av Clinton på tur i Tromsø.

Golfkøller

Et omfattende sikkerhetstiltak som inkluderer både politiets sikkerhetstjeneste, Secret Service, og anti-terrorstyrker omgir nå Tromsø by.

Clinton har i formiddag ikke hatt noe offesielt program, men mange har håpet og trodd på at han skulle ta seg tid til å se litt av byen. Han skal også ha fått fraktet med seg et sett med golfkøller opp på suiten sin på Ishavshotellet, så muligheten er der for at han velger å ta en runde golf på verdens nordligste golfbane.

Ekspresidenten reiser i ettermiddag til Århus for å fortsette sin firedagers-foredragstur i Norden. Deretter drar han til Bergen tirsdag, før han avslutter rundturen i Oslo onsdag.

Her kan du lese mer om