Muskel-mann brukes mot kunder: Norsk firma har avtale med Espen Lie

Et bilutleiefirma i Norge har avtale med muskelmannen Espen Lie om hjelp dersom dersom de får problemer med kunder.

ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

- Jeg gjorde for lang tid tilbake en muntlig avtale med Espen Lie om at det var mulig å ringe ham dersom vi hadde behov for hans hjelp. Ingen har sagt at denne avtalen ikke fortsatt gjelder, sier en av firmaets eiere.

- Bilutleiefirmaets kontorer drives som frittstående selskaper, og det er et av disse Lie har en avtale med.

- Henter biler

- Han er benyttet til å hente biler. Men det ligger ikke noe annet i dette enn å utføre en jobb som like gjerne kunne vært gjort av en annen person. Ved ett tilfelle dreide det seg imidlertid om folk tilknyttet et spesielt miljø som ikke hadde returnert bilen slik de skulle, sier eieren.

Han opplyser at Lie for en tid tilbake hadde en gunstig avtale om langtidsleie av en av firmaets biler, men avviser bestemt at Lie har noen stor oppdragsmengde.

- Det er en siste utvei å be om hans hjelp, hevder eieren.

Lie bekrefter selv overfor VG at han tar oppdrag for firmaet. Men ifølge pengeinnkreveren er engasjementet langt mer omfattende enn det utleiefirmaets medeier hevder.

- Jeg har tatt oppdrag for firmaet i halvannet års tid og tjener selv gode penger på det. Jobben finansierer i hvert fall de tre månedene i året jeg oppholder meg her i landet, sier han.

Lie bor for tiden mesteparten av året i USA, der han blant annet driver med salg av klær, båter og biler. I mars reiser han tilbake til Fort Lauderdale i Florida.

Han betrakter seg selv som en mellommann for å få til betalingsavtaler mellom firmaet og kunder som gir blaffen i å betale det de skylder, eller ikke returnerer bilen de har leid.

- Dersom jeg må oppsøke folk, ender det som oftest med to ting: enten at de smiler og beklager forglemmelsen, eller at de ringer politiet. Det siste skjer dessverre altfor ofte, sier Lie.

Ønsker dialog

Han understreker at det viktigste for ham er å få i gang en dialog mellom firmaet og kunden.

Medeieren i firmaet innrømmer at den kjente pengeinnkreveren er en god mann å ha kontakt med, fordi han får informasjoner fra mange miljøer.

- Jeg har aldri brukt Lie som noen trussel. Men ettersom vi kjenner hverandre fra før, holder han også øyne og ører åpne for meg dersom noen av våre kunder kommer i problemer som kan føre til betalingsvansker. Dermed kan vi komme litt i forkant, sier eieren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder