Fiasko games

Feilkalkulasjon på 34 000 spillere

INNENRIKS

Global Money Games kalkulerte med 34 200 nettspillere hver dag. De mangler 34 000 spillere for å få kalkulasjonen til å gå opp.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:15

Verden over er det nå vel 200 mennesker som daglig spiller på Global Money Games kjendisbetrodde børsspill på Internett.

Det viser en undersøkelse VG har gjort. Det er for å si det forsiktig katastrofalt dårlig for et selskap som har kalkulert med at hele 34 200 spillere skulle spille hver dag det første året på det mest populære spillet.

I et siste forsøk lokker Global nå spillerne med milliongevinst.

Allerede noen dager etter kjendisselskapets verdenslansering i november ble det slått fast at interessen for spillet var katastrofalt mye lavere enn forventet.

Kursen raste og aksjene har siden ikke vært omsettelige på det ordinære gråmarkedet.

Nå, over to måneder senere, etter at hele Global-apparatet har jobbet på spreng 24 timer i døgnet for å gjøre spillet kjent og interessant verden over, kan vi slå fast at intet tyder på at kjendisboblen som smalt i bakken før jul, har noen mulighet til å reise seg av asken.

Optimist

Asketilværelsen til tross, styreformann Pål Atle Skjervengen, er fortsatt stor optimist. Den nye milliongevisten er håpet han henger i.

For å øke interessen blåses toppgevinsten kraftig opp på tre utvalgte børser; spillerne kan nå vinne 7,5 millioner kroner, hvis de tipper hvilke seks selskaper som i løpet av en dag går mest frem på børsene i New York, Tokyo og London. Sjansen for å greie det er svært liten, men den store premien skal lokke flere spillere til å prøve lykken.

Premien økes etter at et forsikringsselskap har inngått en avtale som gjør at de går inn og garanterer at de dekker premiesummen.

Likefullt er det langt igjen til selskapet går i balanse.

- Når må dere gå inn?

- Vi har penger til å drive uten inntekter til langt utpå våren. Før den tid tror vi at vi skal få et løft.

Men hittil er det så få som spiller på selskapets børsspill at Skjervengens optimisme virker malplassert.

VG spilte på Global Moneys børsspill de tre første dagene denne uken. Kupongnummeret fortalte oss at antall spillere var 235 mandag og 220 tirsdag.

Fordelt på de 14 børsene gir det 17 spillere pr. spill.

Da VG besøkte Global Money-hovedkvarteret i sveitsiske Martigny få dager før selskapets børsspill ble verdenslansert, kunne en optimistisk markedssjef Nicolai Prydz bekrefte at de kalkulerte med 34 200 spillere pr. dag i gjennomsnitt det første året, men at de også ville være godt fornøyd med 5000 pr. dag i snitt i 1998.