Nessa kaller leger mordere

Abortmotstanderen Ludvig Nessa kaller norske leger «mordere» og «bødler» på internettsidene kirken.com.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

- Dette er bare trist, sier generalsekretær Harry Martin Svabø i Den norske lægeforening.

«En lege er ikke mer verd enn et barn. Derfor er det ikke verre å skyte en abortlege enn å abortere et barn i mors liv. Men mord er det i begge tilfeller, og det er synd!»

Uttalelser som dette ligger allment tilgjengelig på internettsiden kirken.com. Ludvig Nessa er registrert som ansvarlig for sidene.

- Jeg har sett varianter av dette tidligere. Det er trist å se slikt på trykk, sier Svabø.

Han avviser likevel at det blir aktuelt å forsøke å stanse Nessas nettsider.

- Nei, vi kommer ikke til å reagere på dette. Vi kan ikke ta det alvorlig, sier han.

Fosterbilder

Nessas internettsider viser videre bilder av aborterte fostre. Det informeres ikke om at de små kroppene - med ferdige fingrer og tær - må være langt eldre enn fostre som lovlig aborteres i Norge innen 12 uker.

En tegnet billedserie under overskriften «Mord!», skal tilsynelatende vise hvordan et abortinngrep utføres og hvordan fosteret så drepes med en saks. Fosteret på tegningene er langt større enn legens hånd, og må dermed være fem-seks måneder gammelt.

- Dette er desinformasjon. Aborter utføres ikke slik i Norge. I 12. uke er fosteret kun 2,3-3 cm langt. Abortene foretas med sugekopp, og man ser ikke at det er et barn, forklarer lege Trude Fixdal ved Klinikk for seksuell opplysning i Oslo.

Fixdal antar at bildene på Nessas internettsider er hentet fra den amerikanske Pro-Life-organisasjonen.

- Desinformasjon av denne type er farlig hvis kvinner tror på det og av den grunn kvier seg for å velge en abort de har krav på. Jeg tror likevel de fleste hever seg over dette og innser at det dreier seg om propaganda og ikke informasjon, sier Fixdal.

Dag Stange er ansvarlig for Den norske kirkes offisielle nettsted - kirken.no. Han avviser at Nessas kirken.com har noe som helst med Den norske kirke å gjøre.

- Vi forholder oss ikke til Nessa og til de sidene på noen måte. Og så langt har ikke dette vært noe problem for oss, sier Stange.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder