TORPEDO-DRAPET: Ba om våpenhjelp

«Eivind er her. Kom ned og ta med deg en gun.» Slik lød tekstmeldingen fra den nå drapssiktede 26-åringen til en kamerat, bare minutter før torpedoen Eivind Johansen (30) ble skutt og drept.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Der redegjorde han for sine bevegelser inne i klubblokalet i minuttene før og etter at han avfyrte skuddene som drepte torpedoen. Deretter fortsatte rekonstruksjonen med to av hans medsiktede kamerater til stede. Alle tre hevder at drapet skjedde i nødverge.

Fryktet torpedoen

De siktede har sammen med flere av vitnene nokså like forklaringer på hendelsesforløpet før, under og etter drapet på stortorpedoen Eivind Johansen:

* Torpedoen varslet via telefon at han kom til å dukke opp i MC-lokalet på Alnabru, og at han hadde noe uoppgjort med den nå drapssiktede 26-åringen og en annen mannsperson med tilknytning til klubben.

* Nede i motorsykkelverkstedet i første etasje i bygget kom den første fysiske konfrontasjonen mellom Eivind Johansen og 26-åringen.

* Eivind Johansen skal ha gitt beskjed om at det vanket mer bank dersom 26-åringen ikke klarte å få en kamerat til MC-klubben, som torpedoen mente ikke hadde betalt tilbake et mindre lån.

Hentet revolver

* Mens noen andre personer i lokalet klarte å roe ned Eivind Johansen, sendte 26-åringen en tekstmelding fra mobiltelefonen til et annet medlem av Untouchables som sov i tredje etasje i klubblokalet: «Eivind er her. Kom ned og ta med deg en gun,» lød meldingen ifølge 26-åringens forklaringer til politiet.

Kameraten adlød, han hentet en grovkalibret revolver som lå på kjøkkenet og kom 26-åringen til unnsetning.

* Våpenet ble aldri brukt eller vist frem nede i første etasje. I stedet besluttet 26-åringen, kameraten med revolveren og en tredje kamerat å trekke seg tilbake til tredje etasje.

- Vi var livredde og nervøse for hva Eivind Johansen kunne finne på, skal de tre ha forklart i politiavhør.

* Oppe i tredje etasje har de tre utstyrt seg med hvert sitt våpen. 26-åringen overtok revolveren, mens de to andre fant fram avsagde hagler.

Klar for slåssing

Vitner har forklart politiet at Eivind Johansen samtidig gjorde det klart at et område utenfor verkstedet i første etasje måtte ryddes for å unngå blodsøl fra slåssingen som skulle foregå.

* I politiavhør har de siktede forklart at Eivind Johansen bare noen minutter senere kom stormende opp trappen, mens han ropte 26-åringens navn. 26-åringen har forklart politiet at torpedoen ikke stoppet, dermed avfyrte han tre skudd i rask rekkefølge.

* I går viste 26-åringen hvordan Eivind Johansen ble truffet i bryst og hode, falt ned trappen og ble liggende død på avsatsen inn til annen etasje i klubblokalene.

Liket ble senere pakket inn og fraktet i en uregistrert kassevogn til Roa stasjon, hvor politiet fant den drepte to dager senere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder