FENGSLINGSMØTE: Politimannen blir fremstilt for fengsling i Oslo tingrett onsdag ettermiddag.
FENGSLINGSMØTE: Politimannen blir fremstilt for fengsling i Oslo tingrett onsdag ettermiddag. Foto: Hoen, Espen Sjølingstad

Siktet politimann varetektsfengsles i to uker

INNENRIKS

En politimann i 50-årene varetektsfengsles i to uker med brev og besøksforbud

Publisert: Oppdatert: 14.08.18 14:09

Det avgjorde Oslo tingrett onsdag. Siktede selv var ikke til stede i retten.

Politimannen er siktet etter straffelovens paragraf 157 – motarbeiding av rettsvesenet. Han er også siktet for å ha misbrukt sin stilling for å oppnå seksuell omgang, noe som skal ha skjedd for noen år siden.

– Det siste forholdet går noen år tilbake i tid, og skal ha foregått over en lengre tidsperiode, sier etterforskningsleder Knut Wold til VG.

Politimannens forsvarer, advokat Bernt Heiberg, sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

– Han mener vilkårene for varetektsfengsling ikke er til stede, og begjærte seg derfor løslatt, sier Heiberg.

Han har ikke noen kommentar til hvordan hans klient stiller seg til anklagene, eller hvorfor han ikke var til stede onsdag.

Politimannen har ikke ønsket å forklare seg hverken for retten eller Spesialenheten, går det frem av fengslingskjennelsen.

Oslo tingrett viste til bevisforspillelsesfaren og behovet for å kontrollere at siktede ikke tar kontakt med vitner og fornærmede, da de ila ham brev og besøksforbud under varetektsfengslingen.

Det går fram av kjennelsen at politimannen, ifølge fornærmede, skal ha oppsøkt vedkommendes bopel med en hittil uidentifisert tredjeperson. Siktede skal også ha hatt kontakt med vitner i saken, i løpet av etterforskningen.

Politimannen er ansatt i Innlandet politidistrikt.

Han ble i fjor dømt til samfunnsstraff for råkjøring i en sivil politibil. Han ble også fradømt retten til å kjøre bil i fem måneder.

Her kan du lese mer om