BORTE: Anne-Elisabeth Hagen (68) har vært forsvunnet siden 31. oktober i fjor. Foto: JØRGEN BRAASTAD

Politiet: Ny kontakt med antatte kidnappere

Politiet bekrefter at det har vært ny kontakt mellom antatte kidnappere og familien til forsvunne Anne-Elisabeth Hagen (68). De kaller inn til pressekonferanse mandag ettermiddag.

I en pressemelding skriver Øst politidistrikt at temaet for pressekonferansen klokken 17.30 er at politiet skal redegjøre for ny kontakt med motpart.

VG har vært i kontakt med politiet, som ikke vil uttale seg utover pressemeldingen.

Den nye kontakten med motparten er den tredje kjente kontakten som har vært siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober i fjor.

les også

Familiens advokat: Har hatt kontakt med mulige kidnappere

Den siste kontakten med den antatte motparten var 16. januar i år, én uke etter at forsvinningssaken ble offentlig kjent.

Den gangen uttalte familiens bistandsadvokat, Svein Holden, at de opplevde kontakten som et tydelig tegn på at den savnede 68-åringen er i live og at familien kunne få henne tilbake.

– Vi er positive til at de tar kontakt. Vi oppfatter det som et bevis på at Anne-Elisabeth fortsatt lever, men vi ber samtidig for forståelse for at vi trenger å vite at hun er i live, før vi kan gå i en nærmere prosess for å få henne tilbake, uttalte Holden da.

Bistandsadvokaten har ikke besvart VGs henvendelser mandag ettermiddag. En drøy time før pressekonferansen melder politiet at Holden møter pressen i Mo i Rana klokken 19 for en uttalelse på vegne av familien Hagen. Han er der i forbindelse med en rettssak.

Så sent som mandag morgen meldte Øst politidistrikt at det ikke var noe nytt å melde i saken.

les også

Lørenskog-forsvinningen: Politiet er ingen part i forhandlingene

Ingen livstegn

Budskapet som kom i midten av januar kom på samme digitale plattform som det tidligere har vært kontakt med de mulige kidnapperne på. Det er uklart om hvilken plattform eller hva slags budskap som har kommet nå.

Både politiet og familiens bistandsadvokat har vært tilbakeholdne med informasjon om plattformen, utover at den er lite egnet til å kommunisere på.

les også

Krav om løsepenger: Ni millioner euro i kryptovaluta

Ifølge politiet og bistandsadvokaten, har man ikke mottatt noen former for livstegn fra den savnede 68-åringen siden hun forsvant.

Det betyr at en telefonsamtale klokken 9.14 med et familiemedlem, 31. oktober i fjor, er det siste sikre livstegnet.

DYKKERSØK: I slutten av januar søkte dykkere i Langvannet i Lørenskog. Vannet ligger rett ved eneboligen til ekteparet Hagen. Dykkerne gjorde funn i vannet, men det er uklart om det kan knyttes til forsvinningen eller ikke. Foto: TORE KRISTIANSEN

Krav om løsepenger

Politiets hovedteori er at hun er bortført. Ifølge VGs opplysninger er det fremsatt et krav om løsepenger på ni millioner euro i kryptovalutaen Monero. Dette kravet skal ha blitt fremsatt i et trusselbrev som ble funnet i ekteparets hjem samme dag som 68-åringen forsvant.

Summen tilsvarer om lag 88 millioner kroner etter dagens kurs. Politiets råd til familien har vært at de ikke skal betale. Bistandsadvokat Holden har tidligere opplyst at familien har fulgt politiets råd.

les også

Betaler ikke løsepenger: – Familien følger politiets råd

Bistandsadvokaten har likevel åpnet opp for at det kan være aktuelt for familien å gå i forhandlinger med de påståtte kidnapperne, men at familien da vil være avhengig av å vite om Anne-Elisabeth Hagen er i live for at det skal kunne skje.

Etterforsket i hemmelighet: Ti uker ingen skulle vite om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder