DOMFELT EN REKKE GANGER: Marie Madeleine Steen har siden 1990 vært dømt for en rekke bedrageriforhold. Foto: Tore Kristiansen

Norsk seriesvindler bedrageritiltalt i Danmark

Den norske svindleren Marie Madeleine Steen (60) er tiltalt for 22 tilfeller av bedrageri av særlig grov karakter i Danmark.

 • Christina Quist
 • Hanna Haug Røset

Artikkelen er over ett år gammel

Steen har sittet varetektsfengslet i Danmark siden 30. juli i år etter at hun ble pågrepet av politiet nord for København.

Ifølge tiltalen har hun flere ganger bodd på ulike bed and breakfast-steder, klostre og herberger flere steder i Danmark, steder hun har reist ifra uten å betale regningen.

les også

Hvordan ble hun en bedrager?

Pluss content

Videre mener dansk påtalemyndighet at 60-åringen har lånt penger av flere personer, til tross for at hun ikke hadde evne eller vilje til å betale tilbake. Hun er også tiltalt for tyveri av blant annet et bilde og et kobberstikk.

VG har vært i kontakt med Steens forsvarer Ulla Wulff Hansen som sier at hennes klient nekter straffskyld, men at hun utover dette har fått beskjed om å ikke uttale seg til pressen.

Rettssaken er berammet i retten i Lyngby på Nordsjælland 17., 19. og 20. desember i år.

VG har i en lang rekke artikler skrevet om hvordan den norsk kvinnen har reist rundt og lurt folk over hele Skandinavia.

Steen fikk sin første dom i 1992, og har siden den gang vært dømt for en rekke bedragerier. En kartlegging VG har gjort viser at hun frem til de nye siktelsene i Danmark har vært dømt for 113 straffbare forhold. De fleste av forholdene er grove bedragerier.

Hun har gjennom årene gått under flere alias, hvor politiet kjenner til 22 av dem. Hun har også byttet navn i Folkeregisteret flere ganger.

Den seneste dommen fikk Steen i Oslo tingrett i mai i fjor, da hun ble idømt fengsel i ett år og 8 måneder for syv grove bedragerier. Ett år ble gjort betinget.

Hun var på prøveløslatelse da forholdet hun nå er tiltalt for skjedde.

Mer om

 1. Krim
 2. Bedrageri
 3. Danmark

Flere artikler

 1. Storsvindler dømt på ny – utestenges fra Danmark i 12 år

 2. Storsvindler Marie Madeleine Steen (61) erkjenner ti forhold

 3. Pluss content

  Seriebedrageren del 1: Slik lurte hun folk over hele Skandinavia

 4. Aagot ble lurt av storsvindler: – Jeg har medfølelse med henne

 5. Pluss content

  Seriebedrageren: De bedratte mennene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder