Bussjåfør kjørte uten lappen i 5 måneder

(VG Nett) En bussjåfør i Stavanger fortsatte å kjøre buss etter at han var dømt for promillekjøring tre ganger.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Bussjåføren torde ikke fortelle arbeidsgiveren sin at han hadde mistet førerkortet, skriver Rogalands Avis.

Det var ikke før den 53 år gamle bussjåføren tilfeldig ble stoppet av politiet, at han ble tvunget til å avsløre hemmeligheten sin.

53-åringen ble tatt med promille etter at han natten før hadde drukket minimum en halv liter vodka. Før han satte seg i personbilen for å kjøre hjem drakk han i tillegg to-tre pils, forklarte han i retten i følge Rogalands avis.

Mannen er også dømt for promillekjøring to ganger før.

Dommerfullmektig Sindre Aase fant ingen formildende omstendigheter i saken. Han mener det er skjerpende at bussjåføren kjørte i så lang tid uten sertifikat, og attpåtil kjørte passasjertrafikk denne perioden, skriver Rogalands Avis.

Han var redd for å miste jobben, det var derfor han tiet om at førerkortet var beslaglagt. Nå er 53-åringen dømt til 40 dagers ubetinget fengsel og må betale 10 000 kroner i bot og 1000 kroner i saksomkostninger.

Dommerfullmektig Sindre Aase syns det er viktig å påpeke at det var to forskjellige lovbrudd, og at sjåføren ikke ble tatt med promille i jobben som bussjåfør.

- Selve promillekjøringen hadde ingenting med denne dommen å gjøre, annet enn at det var det som gjorde at han hadde mistet førerkortet, sier han til VG Nett.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder