-Det er ikke lett å være torpedo

- Det er ikke lett å være torpedo i Norge i dag. Politiet er flinke til å avlytte telefonene, og det gjør mange svært paranoide. Spesielt i kombinasjon med kokain og anabole steroider, sier en torpedo til VG.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Han mener den største rekrutteringen skjer i dørvaktmiljøet.

En torpedo VG har snakket med, har krevd inn gjeld på 400000 til 500000 kroner en rekke ganger - alltid med bruk av vold.

- En gang banket vi opp fyren, satte håndjern på ham og puttet ham i bagasjerommet. Vi var to stykker. Etter en stund plasserte vi ham i baksetet, og fortalte hva vi hadde tenkt å gjøre. Han ble livredd da vi sa at vi skulle putte kjepper i rumpa hans, og putte ham i et hundebur i skogen. Til slutt ble vi ham med hjem, og fikk pengene, sier torpedoen stolt.

- En annen gang holdt vi en hel asiatisk familie som gissel i deres eget hjem. Etter at vi brakk fingrene på faren, fortalte de hvor pengene lå, fortsetter torpedoen.

Han mener det er forskjellige metoder for å skremme folk, men å rette en pistol mot tinningen er svært vanlig.

Likevel hevder han at det viktigste er å skremme offeret ved å fortelle hva de har tenkt å gjøre med ham.

Flere torpedoer sper også på inntektene sine ved såkalt bøtelegging.

Flere kilder i det kriminelle miljøet forteller om torpedoer som gir «bøter» i titusenkronersklassen til pengesterke menn i utelivsbransjen, finansmiljøene og i det kriminelle miljøet.

- Bøtene kan grunngis med at personen har oppført seg dårlig på et utested, forsøkt seg på damer som allerede har kjæreste eller uttalt seg ufordelaktig om noen i torpedoens vennskapskrets. Den egentlige årsaken er at torpedoen vet at vedkommende har mye penger, sier kilder i det kriminelle miljøet til VG.

En kilde som kjenner torpedo-miljøet, mener at det ofte er finansfolk som er målgruppen.

- Det finnes torpedoer som har egne mapper på folk i Aker Brygge som skylder penger. Både finans- og narkogjeld, sier kilden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder