Filmskapere arrestert: Se dokumentaren om pub-massakren her

Dokumentaren «No Stone Unturned» setter søkelys på den grusomme pub-massakren som utspilte seg på en irsk pub, mens Norge-Irland-kampen rullet over skjermen i fotball-VM i 1994. Nå er to av filmskaperne arrestert.

Fotball-VM i USA 1994. I Norges gruppe møtes Italia og Irland. På en pub i den lille landsbyen Loughinisland har det samlet seg folk for å følge de irske guttene mot det som skal vise seg å bli en sensasjonell seier. Plutselig kommer to maskerte menn med automatvåpen inn på puben, og dreper seks menn.

VGTV-dokumentaren «No Stone Unturned», regissert av Oscar-vinner Alex Gibney, handler om myndighetenes mangelfulle etterforskning etter en grusom massakre på en pub i Nord-Irland i 1994. Nå er filmens produsent og en journalist arrestert og mistenkt for tyveri av konfidensielle dokumenter, skriver The Guardian.

Logg inn og se dokumentaren.

Dokumentene skal være relatert til politiets etterforskning av drapet på de seks mennene. Politiet gjennomsøkte to hjem og beslagla dokumenter og datautstyr.

Det var forrige fredag at Trevor Birney og Barry McCaffrey ble ble pågrepet av politiet i Belfast. Regissør Gibney uttalte at arrestasjonene er hårreisende, og at politiet heller burde gjenåpne etterforskningen av 1994-massakren.

På Twitter skriver han at dokumentaren viser hvordan politiet har feilet i å etterforske saken på en grundig måte.

Birney og McCaffrey ble løslatt mot kausjon etter rundt 14 timer.

– Det er et angrep på pressen, det bør alle forstå, uttalte McCaffrey ifølge The Guardian.

Oppsiktsvekkende nok er det aldri noen som blir siktet for den grusomme massakren, selv om politiet har fått en rekke spor og tips. I over tyve år har ofrenes familier lett etter svar. Vil de noen gang få svar på hvorfor de mistet sine kjære? Vil de ansvarlige noensinne straffes? Og er det egentlig slik at noen har kjent sannheten i alle disse årene? Se den rystende dokumentaren her.
VG har kun rettigheter til å vise «No Stone Unturned» i Norge, og det vil derfor ikke være mulig å se filmen hvis du befinner deg i utlandet. Aldersgrense 12 år.

Problemer med å vise filmen? Prøv her.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder