HELTER: Staute, stolte og ikke så rent lite rørte brannmenn. Odd Arne Lande og Espen Solli fra Oslo Brann- og Redningsetat reddet tre små grevlingbarn ut av brannruinene i Oslo. Foto: Scanpix

Dagens helter reddet grevlingbarn fra storbrannen

Brannmennene Odd Arne Lande og Espen Solli ble dagens helter søndag. Ut av brannruinene etter storbrannen i Oslo reddet de tre spill levende grevlingunger.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

De holdt et svare leven, de tre grevlingungene som ble båret ut av de forkullede restene av taufabrikken på Helsfyr. Da mora deres forsvant, kom de seg i sikkerhet - trygt forvart i armene til staute, stolte og litt rørte tjenestemenn i Brannvesenet i Oslo.

LES OGSÅ:- Folk fikk helt panikk

- De var veldig villige til å bli tatt ut. De virket ikke redde i det hele tatt, sier Odd Arne Lande til NTB.

VGTV:I panikk ville han redde biler

Reiret uskadd

Han klarte å redde en av de tre ungene da brannen raste i garasjeanlegget som ligger i tilknytning til Tims reperbane på Helsfyr i Oslo. Så gikk han tom for oksygen. Da flammene var slukket gikk han og kollega Espen Solli på ny inn.

- Vi brakk opp gulvplankene, og der fant vi reiret deres helt uskadd, forteller Lande. Røyken og flammene har beveget seg oppover mot taket.

VGTV:Se bildene fra den dramatiske brannen

Det er trolig forklaringen på at de tre grevlingbarna reddet livet.

Mora forsvunnet

Det var umulig å si hva som har skjedd med mora til grevlingungene. Hun var forsvunnet, men kan ha reddet seg fra flammene. De to brannmennene bekrefter at de ikke har funnet noe grevlingkadaver i brannruinene.

BILDESPESIAL:Storbrann i Oslo

Nå blir det i første omgang opptil Dyrebeskyttelsen å avgjøre hva som skal skje videre med grevlingbarna.

GREVLINGBARN: Brannmann Odd Arne Lande fra Oslo Brann- og Redningsetat ble dagens helt, da han og kollega Espen Solli reddet tre grevlingbarn fra brannruinene. Foto: Scanpix

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder